Robotdammsugaren är årets hårda julklapp enligt Elektronikbranschen. Den svenska branschorganisationen Elektronikbranschen har utsett årets hårda julklapp sedan år 2001 och fjolårets julklapp, surfplattan, följs i år alltså upp av en självgående städmaskin – robotdammsugaren.

Utnämningen som årets hårda julklapp 2012 ska enligt Klas Elm, vd på Elektronikbranschen, visa att robotdammsugaren ligger helt rätt i tiden.

– Utnämningen Årets hårda julklapp handlar om att identifiera en elektronisk produkt som påverkar, förändrar eller hjälper oss i vår vardag, säger Klas Elm, Robotdammsugaren är en produkt som frigör tid och hjälper människor att få ihop vardagens tidspussel.

Anledningen till varför robotdammsugaren först nu utnämns till årets hårda julklapp, robotdammsugare har funnits på marknaden i flera år, är det faktum att tekniken kommit så pass långt och robotarna blivit så avancerade att de är mogna för ett större genombrott på marknaden. Elektronikbranschen påpekar också att robotdammsugaren följer dagens hälsotrend genom att bidra till en renare hemmiljö där de flesta modeller kommer med luftrenande filter.

Årets hårda julklapp utses av branschorganisationen ElektronikBranschens styrelse. Tidigare år har följande elektronikprodukter utsetts till Årets hårda julklapp:

2011 – Surfplatta    
2010 – Espressomaskin
2009 – Hörlurar 
2008 – Mini-PC 
2007 – GPS-navigator            
2006 – Platt TV                                                               
2005 – Digital-TV
2004 – MP3-spelare
2003 – Digitalkamera
2002 – DVD-film
2001 – DVD-spelare

En robotdammsugare är kanske inte det som hamnar överst på redaktionens hårda julklappslista, men vad säger ni läsare?

Källa: Feber.se, Elektronikbranschen


13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
TaxzinILGotAndreas GLaglord3ndrizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Ni får gärna ge mig en i Julklapp. 😆

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Skulle vara kul att ha en då jag är lite för lat att dammsuga 😀 samt att jag inte kommer åt bakom datorbordet (är lite för stor att klämma mig mellan väggen och bordet)

Chris82
Gäst
Chris82

Hade ju varit roligt med ett test på sådan här. Allt från dyraste till billigaste iom att det är årets julklapp. Själv hade jag kunnat tänka mig en sådan här till mig själv i julklapp men vet ju inte vilken man skall skaffa. Frågan jag ställer mig är ju om de dyra verkligen är värd de extra slantarna eller funkar en budgetmodell OK.

hymer
Medlem
hymer

Håller med om att ett test av dessa vore kungligt.

Har letat som fan men det finns inga svenska test. NH make it happen.

Själv vågar jag inte köpa någon då vi har trösklar hemma 🙁

Blizz
Medlem
Blizz

Haft en iRobot Roomba 530 i min ägo ett par år nu och är jäkligt nöjd med den. Köpte den på elgiganten för 2990:- då. Kan inte hitta den på prisjakt längre men det ser ut att finnas en uppdaterad modell vid namn Roomba 555 för 2790:- . Räcker gott till 2 RoK på 66kvm. starta när man drar hemifrån och man har rena golv när man kommer hem 🙂
iRobot har ju funnits på marknaden ett bra tag nu och haft tid på sig att utveckla sina maskiner så kan tänka mig att dom nya modellerna är riktigt bra.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Blizz”]Haft en iRobot Roomba 530 i min ägo ett par år nu och är jäkligt nöjd med den. Köpte den på elgiganten för 2990:- då. Kan inte hitta den på prisjakt längre men det ser ut att finnas en uppdaterad modell vid namn Roomba 555 för 2790:- . Räcker gott till 2 RoK på 66kvm. starta när man drar hemifrån och man har rena golv när man kommer hem 🙂iRobot har ju funnits på marknaden ett bra tag nu och haft tid på sig att utveckla sina maskiner så kan tänka mig att dom nya modellerna är riktigt bra.[/quote]… Läs hela »

Blizz
Medlem
Blizz

[quote name=”Viking1962″][quote name=”Blizz”]Haft en iRobot Roomba 530 i min ägo ett par år nu och är jäkligt nöjd med den. Köpte den på elgiganten för 2990:- då. Kan inte hitta den på prisjakt längre men det ser ut att finnas en uppdaterad modell vid namn Roomba 555 för 2790:- . Räcker gott till 2 RoK på 66kvm. starta när man drar hemifrån och man har rena golv när man kommer hem 🙂iRobot har ju funnits på marknaden ett bra tag nu och haft tid på sig att utveckla sina maskiner så kan tänka mig att dom nya modellerna är riktigt… Läs hela »

Anders Nilsson
Medlem

[quote name=”Chris82″]Hade ju varit roligt med ett test på sådan här. Allt från dyraste till billigaste iom att det är årets julklapp. Själv hade jag kunnat tänka mig en sådan här till mig själv i julklapp men vet ju inte vilken man skall skaffa. Frågan jag ställer mig är ju om de dyra verkligen är värd de extra slantarna eller funkar en budgetmodell OK.[/quote]Haha, ”NH Suger” 😀

drizzit
Medlem
drizzit

Skulle definitivt inte säga nej till en sån här.

Kanske hjälper en att inte stöka ned golvet så mycket heller om man har tur… 😀

Laglord3n
Gäst
Laglord3n

Jag har en sån där sedan många år. Elektrolux Trilobite Z1(?) Problemet med alla de där är många; De fastnar på sladdar, trösklar, kalsonger, gardiner osv osv så om man ska det att funka så får man se till ta bort allt sånt från golv. Dessutom kan de inte städa där det är för ”lågt” i tak (under säng) eller för trångt (mellan pryl och vägg ex vis) osv osv. Asså, man ska ju inte behöva inreda hela sin lgh med tanke på att den ska kunna dammsuga. Tycker lite synd om dem när den fastnar på nåt och ”piper”,… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Köpte en Neato XV-15 till nya lägenheten. Helt underbar uppfinning.

Valde Neato just för jag ville ha en dammsugare som suger mer än den borstar. Mindre underhåll helt enkelt.

Sen vill jag inte heller ha en som kör in i möblerna, vilket denna undviker väldigt bra.

Sen tar den inte allt, den missar lite i kanterna och hörnen ibland, men i det stora hela är jag minst sagt skitnöjd.

Dessutom lär man sig att inte slänga grejer omkring sig så det blir också lite mindre prylar här och där helt automagiskt!

nILGot
Medlem
nILGot

[quote name=”Laglord3n”]Jag har en sån där sedan många år. Elektrolux Trilobite Z1(?) Problemet med alla de där är många; De fastnar på sladdar, trösklar, kalsonger, gardiner osv osv så om man ska det att funka så får man se till ta bort allt sånt från golv. Dessutom kan de inte städa där det är för ”lågt” i tak (under säng) eller för trångt (mellan pryl och vägg ex vis) osv osv. Asså, man ska ju inte behöva inreda hela sin lgh med tanke på att den ska kunna dammsuga. Tycker lite synd om dem när den fastnar på nåt och… Läs hela »

Taxzi
Gäst

Jag håller helt med om att den hjälper människor att få ihop vardagen (pusselbitarna). Jag förstår bara inte riktigt att den inte har slagit hårdare på marknanden? Kanske är priset som gör att folk inte köpa den som t.ex sodastreamer osv 🙂