Intels kommande processorserie Rocket Lake-S kan komma att äntligen ta steget till PCI Express 4.0 enligt en skärmdump som sägs komma från databasen för SiSoft Sandra.

Medans AMD tog steget från PCI Express 3.0 till PCI Express 4.0 med introduktionen av sin Ryzen 3000-serie och moderkort med styrkretsen X570 har Intel ännu inte tagit samma kliv. Något som ser ut att kunna ändras när det blir dags för lansering av den kommande processorserien Rocket Lake-S.

Enligt vad som ska vara en skärmdump inifrån databasen för SiSoft Sandra har en Rocket Lake-S processor nu listats i databasen tillsammans med en SSD-enhet som nyttjar det nyare gränssnittet.

Enligt en annan bild som läckts ut av hemsidan Videocardz kommer Intel inte bara att utrusta Rocket Lake-S med 16 PCI Express 4.0-banor för grafikkort. Tillverkaren hävdas även utrusta kommande 500-seriens moderkort med fyra extra banor till processorenheterna menade just för NVMe-lagring.

Intel förväntas lansera den kommande processorserien någon gång framåt slutet av året, möjligtvis i början av nästa år. Det exakta lanseringsfönstret för serien är dock något som återstår att få bekräftat från Intel själva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid