Asus har börjat bygga hype inför lanseringen av sin handhållna speldator ROG Ally och nu har företagets Twitter-profil insinuerat att vi kan komma att se enheten landa på butikshyllorna inom kort.

Asus avtäckte sin Steam Deck-utmanare vid namn ROG Ally den 1 april. Till en början var det något oklart om det rörde sig om ett aprilskämt eller en faktiskt kommande produkt. Asus bekräftade kort därpå att ROG Ally är på riktigt och kommer att lanseras någon gång i framtiden.

Nu har företaget tagit till Twitter för att bekräfta att den handhållna speldatorn kommer lanseras globalt och att lanseringen kan inträffa tidigare än trott.

Asus kommande handhållna speldator kommer utrustad med en specialdesignad AMD Zen 4 och RDNA 3-baserad APU byggd på fyra nanometers tillverkningsprocess. Bildskärmen är sju tum stor och har en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. Uppdateringsfrekvensen ligger på 120 Hz, svarstiden på fem millisekunder och ljusstyrkan på 500 nits.

Enheten mäter in på 280 x 133 x 39 millimeter och väger 608 gram. Något som gör den både mindre och lättare än Valves Steam Deck. Trots att skärmarna är lika stora på de två enheterna. ROG Ally kommer även utrustad med en PCIe 3.0 x8 XG-kontakt vilket innebär att användare kan ansluta ett externt grafikkort för att få tillgång till extra hög prestanda.

I skrivande stund har Asus inte bekräftat något riktpris för sin kommande enhet. Även lanseringsdatumet är i dagsläget oklart men av Asus Twitter-inlägg att döma kan vi komma att se speldatorn dyka upp inom en snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid