Två olika upplagor av Asus kommande handhållna speldator ROG Ally ser ut att ha dykt upp i databaser. Den ena med markant kraftfullare specifikationer när det kommer till processor och framför allt grafikkrets.

Asus ser ut att förbereda flera olika upplagor av sin kommande handhållna speldator ROG Ally. Vi har sett Twitter-kontot Benchleaks dela med sig av ett inlägg i Geekbench databas som listar specifikationerna för en systemkrets vid namn Z1 Extreme. Samtidigt har hemsidan Videocardz nu hittat bevis för en betydligt svagare krets endast kallad Z1 som väntas dyka upp i en billigare variant av Asus enhet.

Processordelen hos Z1 Extreme kommer med åtta kärnor och 16 trådar. Detta tillsammans med en klockfrekvens på 3,3 GHz som kan sträcka sig upp till 5,062 GHz. Grafikdelen listas med sex beräkningsenheter vilket bör innebära 768 streamprocessorer.

Hoppar vi över till den Z1-variant som inte bär något Extreme-suffix ser vi samma antal processorkärnor och trådar. Däremot listas den maximala klockfrekvensen som något lägre 4,9 GHz. Grafikdelen är däremot märkbart sämre hos denna variant av systemkretsen. Denna listas med endast två beräkningsenheter. Alltså en tredjedel av de grafikkärnor som Z1 Extreme i ROG Ally kommer erbjuda.

Z1 med det lägre antalet grafikkärnor spekuleras bli den enhet som driver den billigare ROG Ally-upplagan. Denna har tidigare ryktats komma med ett riktpris på 650 dollar. Z1 Extreme tros dyka upp i en dyrare ROG Ally. Detta är dock endast rykten och Asus har i skrivande stund inte angett någon faktisk prislapp för sin kommande handhållna speldator. Vi får helt enkelt vänta och se hur Asus ämnar att prissätta ROG Ally när det väl blir dags för lansering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid