Tillverkaren Asus har nu gått ut med en varning om potentiella värmeproblem hos tidiga modeller av tillverkarens ROG Strix RX 5700/RX 5700 XT-grafikkort då lågt monteringstryck hos kylaren ska ha resulterat i bristfällig värmeledningsförmåga.

Hårdvarutillverkaren Asus har nu publicerat en varning för användare av grafikkort ur tillverkarens ROG Strix RX 5700 och ROG Strix RX 5700 XT-serier. Asus menar att de tidigaste omgångarna av dessa grafikkort som tillverkades kan lida av temperaturproblem.

Problemen ska bero på AMD:s riktlinjer för hur hårt kylare ska monteras på deras grafikkortsmodeller. AMD ska ha rekommenderat ett monteringstryck på mellan 30 och 40 PSI (pound force per square inch). Efter flera rapporter om värmeproblem ska Asus ha genomfört egna tester och kommit fram till att detta tryck varit alldeles för lågt. Således har värmeledningsförmågan hos grafikkortens Strix-kylare varit bristfällig.

Asus tester har resulterat i att tillverkaren nu valt att öka monteringstrycket till mellan 50 och 60 PSI för bättre kontakt mellan kylaren och komponenterna på grafikkortens kretskort.

Asus nämner att användare av ROG Strix RX 5700 och RX 5700 XT kommer att kunna höra av sig till företaget från och med mars månad för att få hjälp med att uppgradera sitt grafikkort med de nya monteringsskruvarna. Alla ROG Strix-modeller ur RX 5700-familjen som skeppats till återförsäljare från och med januari månad år 2020 använder dock dessa monteringsskruvar direkt från fabrik.

De ROG Strix-kort ur RX 5700-familjen som är berättigade till denna uppgradering av monteringsskruvar bär något av följande modellnummer:

Avslutningsvis nämner Asus hur leveranserna av dessa komponenter kan komma att försenas som ett resultat från utbrottet av COVID-19-viruset. Således nämner tillverkaren ingen specifik tidsram för hur lång tid det kan ta för drabbade konsumenter att få hem sina nya monteringsskruvar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Magnusnerdsbelike.comBengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Daniel Hassan Zaceus Nordlund

Pinsamt Asus de hade liknande problemed Strix versionerna av Vega 56 och 64 (förutom de problem de hade med VRM kylningen) , flertalet RX 570 och 580. Och de bara skyller ifrån sig, nämnde de de andra problem som rapporterats med deras andra 5700 modeller undrar man… Asus kan inte göra AMD gpus och har bristande kvalitetskontroll. Man undrar varför inte tex. Sapphire eller Gigabyte har problem med sina kort.

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Precis som Daniel skriver så är det pinsamt av Anus, minst sagt! Asus = Anus…
Det är Asus lösning som har problem då enbart minnena får skyhöga temperaturer på 102’C, så det är Asus lösning av hur kylaren är satt på kortet ihop med dess konstruktion som är problemet och absolut inte AMD’s rekommendation.

Asus lösning håller heltenkelt inte måttet då den har ett felaktigt tänk redan vid konstruktion.

Länk till youtube (brukar inte använda youtube, men här är det bra visat/förklarat)::
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=OJU8jKIYtS4&feature=emb_logo

nerdsbelike.com
Gäst
nerdsbelike.com

Sista gången jag köper något från Anus
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5263753

Magnus
Medlem
Magnus

Jag hade ett R9 290X MATRIX med kanonkylare. Dock hade de tagit Nvidias bästa kylare rakt av och dunkat dit, så kontakten med heatpipes vart långt ifrån optimal (pga helt annan storlek på AMD gpu). Jag visste o detta och köpte ändå pga kanonpris då det begav sig. Funkade bra i Full HD, dagen kom och jag köpte en QHD skärm och grafikkortet gick för varmt. Sålde och köpte ett VEGA 56 Strix.