Rovio, skaparna bakom succétiteln Angry Birds som hittat in precis överallt har gjort ett uttalande där de säger att piratkopiering inte alls är så farligt som många andra företag vill få det till. Rovio har istället valt att ändra sitt förhållningssätt till piratkopiering, och ser det nu som en affärsmöjlighet.

Rovio ser det inte som ett större problem att folk kopierar och använder sig utav deras mjukvara. Efter att ha bevakat musikindustrin och de långsökta metoder de använt sig av för att försöka få stopp på illegal nedladdning av upphovsrättsskyddat material, har de valt att ta en helt annan ställning. Piratkopiering är inte ett problem för Rovio utan de har valt att omfamna piraterna, då det är deras fans. Varje fan är en potentiell kund som Rovio kan nå ut till med sina produkter. De anser även att försöka slåss mot pirater och illegal nedladdning är ”meningslöst”.

”Piracy may not be a bad thing: it can get us more business at the end of the day[…]There is tons and tons of merchandise out there, especially in Asia, which is not officially licensed products. We could learn a lot from the music industry, and the rather terrible ways the music industry has tried to combat piracy,” Mikael Hed, vd på Rovio.

Men de erkänner att de har problem, men inte i att det är deras mjukvara och appar som stjäls. Det är plagiering av deras konsumentprodukter på marknaden som säljs utan licenstillstånd, främst i Asien. Stämmer det Rovio säger, att varje person som laddar ned illegalt är en potentiell konsument beredd att spendera pengar på deras produkter?


Relaterade nyheter:

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Swedish BerserkSebbeflopperTempelMYB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det ska en bunt finnar till det, alltså. Jag gillar den här snubben. Se möjligheter istället för problem.

MYB
Medlem
MYB

Mikael Hed, vd på Rovio = årets bästa affärsmänniska inom Media.

Modernt tankesätt på modern teknik istället för metoderna som föreslogs av giriga gubbar som inte förstår sig på Internet dvs ACTA/SOPA/PIPA.

Tempel
Medlem
Tempel

Det är ju sådana här uttalanden som får en av vilja testa ett företags produkter. Att övriga branschens skitkastande på oss konsumenter gjort oss allt mindre benägna att betala för deras produkter behöver man ju inte vara Einstein för att räkna ut.

flopper
Medlem
flopper

Om jag startade ett bolag där artisterna fick 80% av sina inkomster i stället för nuvarande system så blev jag stämd och fängslad.

Kid you not, nuvarande system är för att skydda de som tjänar pengar inte artisterna eller den så kallade värdet eller upphovsrätten. Utan bolagen som tjänar att handha artisterna, bara kolla deras kontrakt.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Äntligen någon med innehåll innanför pannbenet! Jag betalar gärna, om jag vet att jag får en bra vara och att pengarna går till skaparen och inte till någon girig maktgalning.

Svensken
Medlem
Svensken

Bra sagt! 🙂