En ny rapport hävdar att Nvidia nu ska bromsa in produktionen av återintroducerade RTX 2060-enheter för att lämna mer plats åt arkitekturen Ampere och Geforce RTX 30-serien.

Under den rådande grafikkortsbristen har Nvidia återupplivat äldre grafikkortsmodeller som Geforce GTX 1650 Ti, GTX 1660 Super och RTX 2060. Ett val som gjordes medans kryptobrytning fått sig ett uppsving i popularitet samtidigt som en global kretsbrist håller grafikkortsdrömmarna förankrade. Nu uppges produktionen av RTX 2060 få maka på sig för att lämna mer plats åt Ampere-baserade enheter.

Uppgifterna kommer från ITHome som nu menar att Nvidia denna månad kommer att halvera produktionen av Geforce RTX 2060. Anledningen till detta ska vara att företagets CMP-serie nu är här och ska ta över uppgiften av bryta kryptovalutor från de återupplivade enheterna.

Produktionskapaciteten ska sedan skifta sin fokus till Ampere-baderade Geforce RTX 30-serien och de grafikkort som först introducerades framåt slutet av år 2020. Detta tillsammans med Nvidias kryptoblockeringar med grafikkort markerade av suffixet ”LHR” eller Lite Hash Rate kan vara ett steg mot mindre svullna prislappar.

Skulle denna rapport visa sig stämma återstår det fortfarande att se hur stor skillnad en halvering av RTX 2060-produktioner faktiskt skulle göra. Nvidias Ampere-baserade grafikkort har varit svåra att få tag på sedan lansering. Ökad produktionskapacitet i all ära och det är ett steg i rätt riktning för att förhoppningsvis kunna få ut fler Ampere-kort till konsumenter. Exakt vad resultaten kommer att bli av detta är dock något som tiden får utvisa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid