Ryktesmaskinerna fortsätter snurra. Denna gång är resultatet en uppsättning Super-upplagor av Geforce RTX 30-serien från Nvidia menade för bärbara datorer som sägs lanseras tidigt nästa år.

Ungefär ett år efter att Nvidia först lanserade sin Geforce RTX 20-serie av grafikkort uppdaterades vissa av modellerna och fick suffixet ”Super”. Detta har ännu inte skett igen men den senaste produkten av rykteskvarnen menar att en uppsättning förbättrade enheter ur Nvidias RTX 30-serie är på väg.

Denna gång är det en serie av Super-kort som sägs vara ingång till bärbara datorer. Detta är något som redan kan ha skådats i form av en produktplan från Lenovo. Här listades den nyligen avtäckta datorn Thinkpad X1 Extreme Gen 4 tillsammans med RTX 3070 Super och 3080 Super som potentiella grafikkortsalternativ.

Nu hävdar Twitter-användaren @greymon55 som nu hävdar att vi kommer se dessa Super-enheter börja dyka upp tidigt under nästa år. Skulle detta rykte visa sig stämma återstår det även att se vilken grafikprocessor det är som driver RTX 3080 Super för bärbara datorer. Det RTX 3080 som idag finns för laptops använder sig av en fullt upplåst GA104-grafikkrets.

Tidigare har det ryktats om att Nvidia förbereder en ny grafikkrets vid namn GA103 som ska vara lite extra inriktad på just gaming. Denna skulle då ta plats mellan GA104 och GA102 i hierarkin och kunna erbjuda aningen högre antal CUDA-kärnor än dagens mobila RTX 3080.

I dagsläget är det mycket information som saknas för att detta ska kunna ses som något annat än ett rykte. Nvidia har inte bekräftat att någon form av Super-serie är på väg. Varken till bärbara eller stationära datorer. Således bör informationen tas med en nypa salt och tiden får visa vad tillverkarens planer är för RTX 30-seriens framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid