Databasen för testsviten Geekbench fortsätter röja kommande grafikkort. Nu i form av RTX 3050 och RTX 3050 från Nvidia, designade för användning i bärbara datorer.

I sedvanlig ordning fylls databaser för testsviter på med information om grafikkortsmodeller som i dagsläget inte har avtäckts. Denna gång är det två nya grafikkort från Nvidia vars specifikationer och prestandaresultat har listats i databasen för Geekbench.

Först ut har vi Geforce RTX 3050. Denna enhet kommer enligt databasen utrustad med 2 048 CUDA-kärnor och fyra gigabyte videominne över en 128-bit bred minnesbuss. Här ligger klockfrekvensen på 1 060 MHz och datorn den testades inuti är även den icke-avtäckt i form av en Samsung 760XDA.

När det kommer till prestandaresultaten lyckades RTX 3050 kamma hem en slutpoäng på 52 587 poäng i Geekbench OpenCL-test. Vilket lägger den cirka tusen poäng bakom den äldre grafikkortsmodellen Geforce GTX 1660 Ti Max-Q.

GTC

Näst på tur står Geforce RTX 3050 Ti som även den testades inuti en Samsung 760XDA. Här ser vi något fler CUDA-kärnor, 2 560 för att vara exakt. Klockfrekvensen här ligger på 1 030 MHz och mängden videominne stannar kvar på fyra gigabyte.

Sett till prestanda landar denna enhet på 60 479 poäng vilket är omkring 15 procent över sitt syskon. Något som lägger den på nivå med RTX 2060 Max-Q i just Geekbench OpenCL-test.

Huruvida dessa enheter kommer att hitta sina vägar till stationära datorer eller om det rör sig om en stenhård satsning på laptops återstår att se. Några exakta lanseringsdatum är även det i skrivande stund oklart men bärbara datorer med RTX 3050 spekuleras bli tillgängliga någon gång under årets andra kvartal.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid