En ny rapport menar att Nvidia ämnar ersätta originalmodellen av RTX 3060 Ti helt och hållet med den nyare upplagan som nyligen lanserades och erbjuder snabbare videominne.

Nvidias grafikarkitektur Ampere lever vidare trots att företaget börjat rulla ut sin senaste arkitektur Ada Lovelace. Under den senaste tiden har Nvidia lanserat ett par nyversioner av existerande Ampere-grafikkort som skapat lagom mycket förvirring när det kommer till produktutbudet. Nu sägs det inom kort bli ännu rörigare för konsumenter som söker ett RTX 3060 Ti.

Nvidia lanserade nyligen en nyversion av RTX 3060 Ti som kommer utrustad med GDDR6X-minne vid 19 Gbps. Något som innebär en minnesbandbredd på 608 GB/s jämfört med originalmodellens 448 GB/s. Utöver bytet av videominne är det identiska specifikationer sett till den grafikprocessor som används, klockfrekvenser för grafikprocessorn och TGP-värden.

Något som också kan höja ögonbryn är att den nya varianten sägs få samma prislapp som originalmodellen. Minnesbandbredden ökar alltså med omkring 35 procent men prislappen stannar kvar på samma nivå.

Detta drag kan dock komma med ett par större orosmoment. Recensioner och prestandatabeller kommer behöva uppdateras för att förtydliga exakt vilken RTX 3060 Ti-modell det rör sig om. Det är även oklart om partnertillverkare kommer att uppdatera sina förpackningar för grafikkortet för att belysa minnestypen som används. Skulle denna rapport visa sig stämma kommer Nvidia däremot att ha en något starkare utmanare i mellanklassen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid