Geforce RTX 3070 Ti med 16 GB minne och RTX 3080 med 12 GB minne sägs ha försenats. Två av tre high-end grafikkort som Nvidia förväntats visa upp inom kort påstås nu inte dyka upp förrän någon gång under februari som tidigast.

Under den senaste tiden har vi sett otaliga rykten om att Nvidia ska fräscha upp sina Ampere-baserade toppmodeller. De uppiffade grafikkorten sägs vara RTX 3070 Ti med 16 GB minne som ska ha en fullt upplåst GA104-grafikprocessor. RTX 3080 med 12 GB videominne där CUDA-mängden är densamma med dess 384-bit minnesbuss används till max. Samt RTX 3090 Ti med en fullt upplåst GA102 samt maxad minnesbuss.

Tidigare rykten har hävdat att grafikkorten ska avtäckas officiellt den 17 december med en lansering under CES 2022. Nu påstår en rapport från Igor’s Lab att RTX 3070 Ti 16 GB och RTX 3080 12 GB inte kommer att lanseras förrän någon gång efter det kinesiska nyåret.

Anledning ska inte helt förvånansvärt vara komponentbrist. Igor nämner även att RTX 3070 Ti 16 GB är det enda av dessa grafikkort som förväntas ligga inom prestandaspannet för Intels kommande Arc Alchemist-familj. Något som kan ha fått Nvidia att skjuta upp färdigställandet av grafikkortet fram till dess att vi fått se var Intel har att erbjuda.

Skulle alla rykten och rapporter stämma är det således endast den absoluta toppmodellen i form av RTX 3090 Ti som kommer att lanseras inom en snar framtid. Exakt vad Nvidia väljer för strategier med Ampere-familjen nu när Intel kommer in på marknaden återstår dock att se. I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid