För att hålla hype-tåget i rörelse inför att Geforce RTX 30-serien tar Nvidia och visar upp det kommande grafikkort RTX 3080 i speltiteln Doom Eternal vid 4K-upplösning och jämför dess prestanda med dagens flaggskepp RTX 2080 Ti.

Tidigare i veckan fick vi det officiella avtäckandet av Nvidias kommande Geforce RTX 30-serie av grafikkort. Efter en drös spekulationer och rykten som dykt upp under de senaste månaderna var det äntligen dags att få den första bekräftade informationen om den kommande generationen.

Under det onlinebaserade eventet var det en duglig uppsättning prestandasiffror som nämndes. Detta tillsammans med en handfull faktiska demonstrationer. Nu fortsätter Nvidia hålla hypen vid liv och visar hur speltiteln Doom Eternal i 4K-upplösning beter sig när den drivs av ett Geforce RTX 3080.

I ovanstående video kan vi se hur det kommande grafikkortet lyckas hålla sig omkring mellan 100 och 200 bildrutor per sekund (fps) beroende på hur mycket action där är på skärmen. I de mindre actionspäckade segmentet skjuter antalet bildrutor i höjden och när det väl blir dags att stirra fienden i ögonen på nära håll är det runt 100 till 130 fps som ser ut att vara den generella nivån.

Detta jämfört med dagens toppmodell Geforce RTX 2080 Ti handlar det om en prestandaökning på upp till 50 procent i vissa fall. Dock har Nvidia av någon anledning valt att visa kortens prestanda bredvid varandra under ganska actionlösa och förprogrammerade segment i spelet. Jämförelsen kan således kännas lite överflödig då det rör sig om segment där spelaren själv inte har någon kontroll över karaktären och det är mestadels relativt tomt på skärmen.

Hur som helst är de prestandasiffror RTX 3080 visar under de tyngre segmenten imponerande. Huruvida detta kommer att hålla i sig när det kommer till andra speltitlar är något vi helt enkelt får vänta på att få se när grafikkortets lansering faktiskt inträffar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid