Ännu en gång kommer det rykten om nya grafikkortsmodeller från Nvidia och denna gång är det RTX 3090 Super som sägs vara på väg.

Nvidia uppges förbereda ett nytt grafikkort ur sin Super-serie. Denna gång sägs det vara det nuvarande flaggskeppet RTX 3090 som ska få en något uppiffad variant. Informationen kommer från Twitter-användarna kopite7kimi och Graymon55. Enligt uppgift ska det komma att röra sig om en enhet vars TDP-värde ska ligga på hela 450 W.

Sett till de faktiska specifikationerna påstås det handla om 10 752 CUDA-kärnor. En ökning på endast 2,4 procent jämfört med dagens RTX 3090. Således skulle några markanta prestandaskillnader till största del komma från högre klockfrekvenser på grafikprocessor och minne. På tal om minne kommer RTX 3090 med 19,5 Gbps GDDR6X-minne och denna ryktade kommande modell påstås utrustas med 21 Gbps GDDR6X-minne. Något som skulle innebära en märkbart högre minnesbandbredd.

Det är sedan tidigare känt att Micron har utvecklat GDDR6X-minnen med dessa hastigheter. En RTX 3090 Super-variant med 21 Gbps-minnen är således inte helt omöjligt att tillverka. Däremot har det i dagsläget inte kommit någon officiell information från Nvidia om en sådan grafikkortsmodell. Informationen bör därför tas med en nypa salt.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid