Intels uppskalningsteknik XeSS har nu demonstrerats i den kommande speltiteln Dolmen. Nvidia har introducerat initiativet Streamline som ska underlätta implementation av tekniker som DLSS. Nvidias kommande grafikkort RTX 3090 Ti ska även ha dykt upp i MSI:s Suprim X-utförande.

Efter mycket om och men kan vi nu ha fått de första ordentliga bilderna på en av de kommande varianterna för RTX 3090 Ti. Detta i form av MSI:s Suprim X-variant som nu ser ut att ha fastnat på bild. På tal om Nvidia har företaget dragit igång initiativet Streamline som ska göra det lättare att implementera tekniker som DLSS i spel. Intels DLSS-utmanare XeSS har nu även demonstrerats i den kommande speltiteln Dolmen.

 

RTX 3090 Ti Suprim X på bild

Vad som sägs vara ett gäng bilder på MSI:s kommande RTX 3090 Ti Suprim X har nu börjat cirkulera. Här med en rejält tilltagen kylarlösning som tar upp tre och en halv expansionsplatser. Något som kan vara välbehövt med tanke på den 16-pin strömkontakt kortet kommer utrustat med som pekar mot en rejält strömtörstig enhet.

Läs mer hos Videocardz.

 

Intel demonstreras XeSS

Intel har demonstrerat som kommande bilduppskalningsteknik XeSS igen. Demonstrationen gick igenom hur tekniken implementeras i spel och några av dess egenskaper. Bland annat att den kommer ha fem olika kvalitetslägen och att den kommer bli tillgänglig som ett tillägg för Unreal Engine 4 och Unreal Engine 5.

Läs mer hos Kitguru.

 

Nvidia presenterar initiativet Streamline

Nvidia har nu presenterat Streamline. En uppsättning uppdaterade verktyg för utvecklare. Detta initiativ beskrivs som en open source-verktyg som vem ska fungera mellan de olika grafikkortstillverkarna. Tanken med det hela är att utvecklare lättare ska kunna implementera tekniker som DLSS/DLAA och Nvidia Image Scaling. Även Intel ska ha ett intresse av Streamline och arbetar på att implementera sin teknik XeSS i paketet.

Läs mer hor Wccftech.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid