Nvidias Ada Lovelace-kort för det övre mellansegmentet kan ha fått sina hemligheter röjda när potentiella specifikationer för RTX 4060 Ti sprids online.

Både AMD och Nvidia har lanserat sina senaste grafikarkitekturer med hjälp av de mest högpresterande enheterna i de nya serierna. Nvidia förväntas fylla ut RTX 40-serien med RTX 4070 Ti under januari månad och nu kan specifikationerna för ännu ett kommande grafikkort röjda.

Välkända Twitter-profilen @kopite7kimi hävdar nu att man fått reda på specifikationerna för ett kommande Geforce RTX 4060 Ti från Nvidia. Profilen som ofta cirkulerar i läckor av kommande produkter hävdar att grafikkortet kommer utrustat med en AD106-350-A1 grafikprocessor. Denna sägs komma med 4 352 CUDA-kärnor och 32 MB L2 cache. Denna ska sedan flankeras av åtta gigabyte videominne i form av vanligt GDDR6-minne vid 18 Gbps.

Profilen hävdar också att Nvidia kommer bestycka grafikkortet med den nya 12VHPWR-kontakten. Detta trots att TDP-värdet sägs ligga på endast 220 W vilket inte skiljer sig så värst mycket från grafikkortets föregångare. Den nya kontakten kan leverera upp till 600 W vilket skulle göra den något överdriven för ett grafikkort som RTX 4060 Ti. En förklaring här kan vara att Nvidia helt enkelt vill standardisera den nya kontakten och ämnar använda den i så många grafikkort man kan.

En annan intressant aspekt som nämns är att Nvidias referensdesign sägs ha ett väldigt kort kretskort. Det framgår inte hur kort det faktiskt kommer vara och vi har sett Nvidia erbjuda intressanta designer på sina kretskort tidigare. Detta kan dock vara en indikator på att mellansegmentet åtminstone inte kommer med överdimensionerade kylarlösningar.

I sedvanlig ordning rekommenderar vi att rykten och information som inte har bekräftats tas med en nypa salt. Exakt hur Nvidias planer för mellansegmentet ser ut är något vi inte vet i dagsläget och det är inte heller säkert när några av de kommande grafikkorten kommer att avtäckas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid