Nya rykten hävdar att Nvidia just nu sänker produktionen av Geforce RTX 4070 Ti och RTX 4080 för att till slut avsluta den helt. Detta påstås vara på grund av stundande lanseringar av nya RTX 40-grafikkort med ”Super”-suffix.

Nvidia kommer snart uppdatera Geforce RTX 40-serien av grafikkort. Åtminstone om det senaste ryktet stämmer. Ryktet hävdar att Nvidia kommer ta tillbaka sina ”Super”-varianter av grafikkort för minst två modeller i RTX 40-serien.

Det rör sig om RTX 4070 Ti och RTX 4080 som nu sägs vara i slutet av sin livscykel sett till produktionen av grafikkorten. Dessa ska sedan ersättas av Super-modeller. Enligt ryktet ska massproduktionen vara så gott som avslutad. Partnertillverkare ska nu sikta på att göra sig av med sina lager av RTX 4070 Ti och RTX 4080-grafikkort innan de nya modellerna lanseras.

Både RTX 4070 Ti och RTX 4080 lanserades för ungefär ett år sedan. De fick ett relativt ljummet mottagande vid lansering. Många kände att enheterna inte gav tillräcklig prestanda per krona jämfört med tillgängliga modeller ur RTX 30-serien. Samt att RTX 4070 Ti till en början kallad RTX 4080 12 GB men Nvidia försenade lanseringen och ändrade namnet. Detta efter mycket negativ kritik som menade att prestandaskillnaderna mellan de två modellerna var så stora att Nvidia helt enkelt försökte lura konsumenter med sin namngivning. Att dessa då skulle pensioneras och ersättas av nyare enheter är inte helt osannolikt för Nvidia som vill hålla sig så konkurrenskraftiga som möjligt.

Huruvida detta rykte visar sig stämma eller ej återstår att se. Super-lanseringen spekuleras ske någon gång under januari 2024 vilket skulle innebära att vi inte behöva vänta alltför länge innan dessa potentiella planer från Nvidia bekräftas eller dementeras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid