Nvidia ser ut att förbereda en ny version av Geforce RTX 4090. Denna ska vara anpassad för den kinesiska marknaden där grafikkortet just nu är svåråtkomligt på grund av USA:s blockad på exportering av AI-hårdvara till Kina.

Just nu är det något av en utmaning att lägga vantarna på ett Geforce RTX 4090 i Kina. Detta då USA numera förbjudit export av vad man anser vara hårdvara för kraftig i AI-sammanhang till Kina. Nu menar hemsidan Wccftech att Kina kan komma att se 4090 göra en comeback inom kort.

Enligt hemsidan förbereder Nvidia en ny variant av RTX 4090 som artificiellt strypts för att sänka dess prestanda i AI-relaterade belastningar. Något som innebär att modellen riktar sig enbart mot spelsugna konsumenter och inte några slags datacenter eller dylika användningsområden.

För att möta USA:s krav på vad som får och inte får exporteras till Kina har RTX 4090 behövt strypas för att få ner dess Total Processing Performance (TPP) till under 4 800 poäng. Nvidia har således behövt inaktivera ett antal kärnor på grafikprocessorn för att på så vis sänka grafikkortets prestanda. Vilken nivå den nya varianten ligger på och hur mycket man behövt tumma på spelprestanda framgår dock inte.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid