Galax RTX 4090 HOF har överklockats till massiva 3,7 GHz och sätter nytt världsrekord för klockfrekvenser på en grafikprocessor. I samma veva tar den även förstaplatsen i 3DMark Port Royal.

I början av veckan kunde vi visa upp de första bilderna på Galax kommande grafikkort RTX 4090 Hall of Fame (HOF). Efter det tog det inte lång tid innan överklockare som fått tag på detta extrema grafikkort började sätta nya världsrekord.

De nya rekorden sattes av det grekiska överklockningslaget OGS. Börjar vi med rekordet för klockfrekvens kunde OGS pressa RTX 4090 HOF till 3,7 GHz med hjälp av flytande kväve. Detta betyder att Galax RTX 4090 HOF numera sitter på världsrekordet för klockfrekvens på en grafikprocessor. Vid denna galna frekvens testades kortet i GPUPI (32B) och kunde slutföra testet på 49 sekunder. Detta ska vara cirka 16 sekunder snabbare än vad ett RTX 4090 utan överklockning åstadkommer i testet.

Annons

Hoppar vi över till 3DMarks testsvit Port Royal använde OGS en något lägre klockfrekvens på 3,57 GHz hos grafikprocessorn. Videominnet sattes till 23,5 Gbps för en minnesbandbredd på hela 1 128 GB/s. Här lyckades OGS kamma hem en slutpoäng på 31 096. Det är alltså 1 035 poäng mer än vad BPS Customs som håller andraplatsen lyckades nå.

Galax RTX 4090 HOF blev som väntat en enhet som stormade världsrekordslistorna. Något som kanske inte är så värst förvånansvärt med tanke på hur väl tilltaget kortet är sett till strömfaser, dubbla 12VHPWR-anslutningar och dylikt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid