Den kinesiska divisionen av AMD:s partnertillverkare Sapphire har nu visat upp en liten del av vad som är tillverkarens kommande grafikkortsmodell RX 5700 XT Nitro.

Partnertillverkade modeller av grafikkort ur AMD:s RX 5700-serie fortsätter lanseras med jämna mellanrum. Nyligen visade partnertillverkaren Asrock upp sin kommande flaggskeppsmodell RX 5700 XT Taichi och nu har det blivit dags för tillverkaren Sapphire att (delvis) visa upp vad som komma skall.

Sapphires kinesiska division har via Weibo visat upp en bild på den kommande grafikkortsmodellen RX 5700 XT Nitro.

Förutom ovanstående bild har ingen information om den kommande modellen avtäckts. Således är specifikationer som VRM-uppsättning, bildanslutningar och klockfrekvenser fortfarande oklara. Bilden i sig visar att Sapphires modell kommer att kräva två 8-pin kontakter för att drivas. Den kylarlösning som tagits fram för modellen ser även ut att kunna bli rejält tilltagen då bilden visar hur kåpan för kylaren och uppsättningen värmespridare sträcker sig förbi slutet av kretskortet.

Designmässigt ser det ut att bli ett färgschema i silver och svart med en RGB-belyst logotyp på sidan av grafikkorten och även RGB-belysning längsmed kanten av kretskortet.

Sapphire har i skrivande stund inte bekräftat när denna grafikkortsmodell kommer att lanseras. Det är även inte bekräftat vilken prislapp modellen kommer att bära. Huruvida detta kommer bli Sapphires absoluta flaggskepp för RX 5700-serien eller om det blir den modell med fabriksmonterad vattenkylning som tidigare omnämnts återstår även att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid