Att förnya existerande grafikkort kan komma att bli en trend bortom Nvidias färska nyversioner. AMD ryktas nu planera uppdaterade modeller ur Radeon RX 6000-serien med nyare och snabbare GDDR6-minne.

Nvidias uppdaterade grafikkort ur Geforce RTX 30-serien kan komma att få sällskap av nyversioner från AMD på butikshyllorna. Ett nytt rykte menar att AMD förbereder sig inför lanseringen av existerande Radeon RX 6000-enheter som fått sig en mindre uppdatering.

Dessa ryktade grafikkort sägs så nyttja snabbare videominne i form av 18 Gbps GDDR6-kretsar. Denna typ av videominne används redan på den vattenkylda flaggskeppsupplagan av RX 6900 XT men sägs nu hitta sin väg till fler RDNA 2-grafikkort.

Vi har även sett produktionen av ännu snabbare minnen på 20 och 24 Gbps sätta igång. Det finns en möjlighet att AMD kan välja denna typ av videominne för sina nyversioner. Däremot är massproduktionen av dessa minnen inte riktigt på nivå i skrivande stund. Således är det förmodligen inte så värst troligt att vi kommer få se så pass snabbt minne förrän RDNA 3-arkitekturen gör entré som tidigast.

Rykten menar även att dessa nya grafikkort kan komma att byggas på TSMC:s tillverkningsprocess på sex nanometer. Likt företagets nya grafikkort för bärbara datorer samt grafikprocessorn Navi 24. Något som skulle kunna leda till något uppskruvade klockfrekvenser tillsammans med det snabbare videominnet.

Värt att ha i åtanke är att detta endast är rykten och bör tas med en nypa salt. I dagsläget har AMD inte bekräftat något slags mellanstopp i sitt utbud av grafikkort innan det blir dags för lanseringen av RDNA 3.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid