AMD ryktas förbereda en uppiffad version av av sitt flaggskeppsgrafikkort som ska gå under namnet RX 6950 XT och sägs erbjuda en Navi 21 XTXH-GPU och 18 Gbps-minne.

Samtidigt som Nvidias Geforce RTX 3090 Ti skiner med sin frånvaro ryktas AMD förbereda ett nytt flaggskepp från sitt eget läger. Denna sägs komma med grafikprocessorn Navi 21 XTXH som vi tidigare sett hos RX 6900 XTX och RX 6900 XT LC. Detta tillsammans med snabbare videominne med en hastighet på 18 Gbps likt den vattenkylda varianten.

Ryktet kommer från Coreteks som även hävdar att grafikkortet kommer att lanseras någon gång under mitten av april månad. Då det inte verkar röra sig om någon större förändring än just snabbare grafikminne bör prestandavinsten endast ligga på omkring två till fem procent. Skulle AMD välja att tillverka enheten på sex nanometers tillverkningsprocess kan vi dock komma att se förbättrad effektivitet och potentiellt högre klockfrekvenser. Detta är däremot ingenting som har bekräftats av AMD eller nämnts i något rykte.

Huruvida vi kan komma att se fler uppiffade varianter av AMD:s RDNA 2-kort är även det något som återstår att se. Tidigare rykten har nämnt andra grafikkortsmodeller som RX 6850 XT och RX 6750 XT. Ingen av dessa tre enheter har dock dykt upp i någon databas eller dylikt än så länge.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med rykten och obekräftad information. Skulle AMD välja att fräscha upp sina grafikkort med en väldigt liten prestandavinst lär vi inte se något större jippo inför lanseringarna. Däremot bör vi få veta om grafikkorten faktiskt existerar eller ej inom en snar framtid om lanseringen är planerad att ske under april månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments