Google och Amazon är inte bästa kompisar för tillfället, nu ryktas tvisten ha gått så långt att Amazon sägs utveckla en egen rival till Youtube.

Läget mellan de två jätteföretagen Google och Amazon har varit spänt sedan Google avslutade stödet för Google-ägda Youtube på Amazon Echo Show och senare Fire TV.

Nu ryktas det att Amazon aktivt arbetar på en egen plattform som man hoppas ska bli en rival till Youtube. Amazon har skickat in ansökningar om att registrera varumärkena Amazontube samt ”Opentube” till det amerikanska patentverket. Det är inte bara ”tube”-delen i namnen som klart och tydligt kan vara valda för att irritera Google. Även de beskrivningar som Amazon skickat till patentverket är väldigt liknande hur man skulle beskriva Youtube. “non-downloadable pre-recorded audio, visual and audiovisual works via wireless networks.”

Beskrivningarna nämner även hur användare kommer att kunna dela med sig av innehåll som foton, videos, text, data och annat digitalt material.

Kategorierna som Amazon nämner i sina ansökningar inkluderar bland annat teknik, dans, gaming och mode. Något som Youtube också har. Amazons plattform ska även den vara beroende av användare för nytt innehåll, precis som Youtube.

Amazon registrerar även nya domännamn

Förutom ansökningarna till patentverket har Amazon även börjat registrera domännamn som klart och tydligt refererar till tjänsterna som patentansökningarna talar om.

Bland dessa nya domännamn finns till exempel AlexaOpenTube.com, AmazonAlexaTube.com och AmazonOpenTube.com.

Det är svårt att säga om Amazon faktiskt kommer att lansera en egen videoplattform för att slåss mot Youtubes herravälde. Flera indicier pekar mot något liknande men att faktiskt göra slag i sak och ta sig an självaste Youtube är något vi trots allt ska ta med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BewiseThomaseron Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseron
Medlem

Med tanke på hur många videoskapare som klagat på youtube senaste året så behöver de konkurrens.

Bewise
Medlem
Bewise

Instämmer, förhoppningsvis blir detta en bättre plattform än vad skuggan av Youtube är nu.