Computex 2017 är inte långt borta, och grafikkort fyller en viktig roll på mässan. Bland annat ryktas AMD Radeon RX Vega synas på mässgolvet.

Årets Computex-mässa är inte långt borta. Den 30 maj går eventet av stapeln. Nu börjar mer och mer rapporter om vad som kan tänkas finnas på mässgolven dyka upp.

Bland annat så hävdar Videocardz att företaget Powercolor har börjat skicka ut inbjudningar till media för möten på Computex för nya tekniker och produkter. En del av dessa nya tekniker uppges innefatta AMD:s nya entusiastgrafikkretsar.

AMD Radeon RX Vega

Värt att ha i åtanke är att AMD:s senaste RX 500-serie grafikkort tekniskt sett kan räknas som nya teknologier och företagets senaste produkter.

Tweaktown rapporterar samtidigt att partnertillverkade grafikkort baserade på den nya Vega-arkitekturen kan dyka upp på Computex 2017. Men bara om AMD lanserar Vega innan Computex går av stapeln.

Få exemplar av AMD Radeon RX Vega?

Samtidigt har Tweaktown rapporterat att man även fått information om att tillgången av HBM2-minne för tillfället är liten. Det kan komma att resultera i att det endast kommer att finnas cirka 16 000 tillgängliga Vega-grafikkort vid lansering. En siffra som sägs hålla sig relativt oförändrad under grafikarkitekturens första månader ute i det vilda.

Samtidigt som många väntar otåligt efter Vega så fortsätter AMD att banka på PR-trummorna. Senast så nämnde AMD hur deras kommande flaggskeppskort ligger vid Nvidias GTX 1080 Ti och Titan Xp i ren prestanda. Dock är detta ingenting som hittills har bekräftats från några partnertillverkare.

GrafikkortVega 10 XT
Tillverkningsprocess:14nm
Shader Engines:4
Streamprocessorer:4 096
Beräkningskraft:12,5 TFLOPs
ROPs:64
Texturenheter:256
Hårdvarutrådar:8
Minnesbuss:4 096-bit
Minne:8 GB HBM2

AMD har bekräftat att Vega kommer att lanseras innan 2017 års andra kvartal är slut. Men i skrivande stund finns det inte någon antydan till ett exakt lanseringsdatum.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid