AMD:s grafikarkitektur Vega är relativt ny på marknaden men redan kommer information som hävdar om att uppföljaren Navi lanseras endast drygt ett år efter Vega.

Det är inte länge sedan AMD lanserade grafikkortsarkitekturen Vega vars olika modeller varit grunden för flertalet nyheter, på gott och ont. AMD har haft problem med att förse alla partnertillverkare med tillräckligt många exemplar, detta har lett till förvirringar kring när och om Vega-modeller från vissa tillverkare träffar marknaden.
Senast så imponerade Vega med att visa sig vara dominant i spelet Forza 7 i spelets DirectX 12-läge men generellt har AMD fått se sig akterseglade i den absoluta toppstriden av GTX 1080 Ti.

Det har samtidigt ryktats om att AMD planerar att lansera den andra generationens Vega-grafikkort under tidiga 2018. Nu sägs dock information angående Vegas uppföljare Navi ha kommit fram som pekar på att nästa grafikarkitektur åtminstone är mindre än ett år bort.

AMD Navi i augusti 2018?

Uppgifterna härstammar från Tweaktown.com som hävdar sig ha kommit över information som röjer Navis lanseringsmånad.

Den information som Tweaktown säger sig besitta avslöjar att Navi kommer att lanseras under augusti månad nästa år. Lanseringen kommer att inledas med en produkt som riktar sig mot pro-marknaden, denna ska då dyka upp under Siggraph 2018. Det blir då mer eller mindre exakt ett år efter att AMD lanserade den första Vega-produkten i form av Vega Frontier Edition.

Med tanke på schemat och hur mycket utveckling AMD har framför sig ska sådana här tidiga rykten och uppgifter alltid tas med en rejäl nypa salt. De verkar dock indikera att vi inte ska vänta oss något nytt AMD-flaggskepp det närmaste halvåret.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
zappyMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Tänk om detta ändå kunde vara sant! Men AMDs övergång till 7nm är väl redan bekräftad, eller? Med tanke på att så väl TSMC som GlobalFoundries redan har problem och rapporterat att tidigast mitten 2018 så kommer de ha 7nm och det är stora frågetecken även runt dessa datum. Längs i 7nm processen har Samsung kommit som redan har bland annat minnestillverkning i 7nm men ned extremt dålig yeald och har inga planer på att göra mer komplexa kretsar i dagsläget. Samsung kanske till och med skrotar sitt 7nm program för 5nm istället då detta har kommit en bit på… Läs hela »

zappy
Gäst
zappy