Geforce GTX 2060 är ett av de första Turing-grafikkorten från Nvidia som dyker upp i läckta prestandatester och resultaten är imponerande.

Nvidia väntas göra ett stort nummer av sin nya grafikkortsserie Geforce RTX med stöd för ray tracing. Samtidigt planerar företaget även en ny generation av Geforce GTX-grafikkort som troligtvis får klara sig utan ray traycing-stöd men samtidigt ska öka prestandan i traditionell 3D-grafik i jämförelse med dagens GTX-modeller.

De första läckta prestandatesterna för mellanstegskortet Geforce GTX 2060 verkar onekligen stärka den tesen. I onlinedatabasen för testsviten 3DMark Fire Strike har Videocardz grävt fram ett resultat som uppnåtts av Geforce GTX 2060 som med 5GB GDDR6-minne ska leverera imponerande prestanda. Resultatet som lyder 15 894 poäng i Fire Strike 1.1 och med en grafikpoäng på 22 555 poäng i samma test sätter nämligen GTX 2060 i samma liga som ett Geforce GTX 1080.

Geforce GTX 2060

Medan det aldrig går att utesluta att resultaten är fabricerade är det om de stämmer en mycket intressant nyhet för som är ute efter ett mer prisvärt prestandagrafikkort. Det skulle också indikera att toppmodeller som RTX 2080 och RTX 2080 Ti skulle prestera betydligt bättre än detta vilket också säger en hel del om grafikkortens prestandapotential. När och till vilket pris Geforce GTX 2060 börjar säljas är samtidigt oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Oden
Gäst
Oden

Jag förväntar mig att GTX2060 presterar ungefär som ett GTX1070 oavsett vad ”läckor” påstår.
Jag hade inte blivit förvånad om GTX2060 hade presterat ca 8% under ett GTX1070 till lika GTX1070.
Jag finner det underligt om nvidia skulle göra ett betydligt större steg än de vanligtvis tar framförallt när dom med de nya korten inte har någon direkt konkurrens från AMDs grafikkort rent prestandamässigt även med ett normalt hopp för dom lite billigare korten som GTX2060 lär vara.