AMD har inte bekräftat när nästa generations Ryzen-processorer kommer lanseras men enligt tillverkaren Gigabyte kommer lanseringen att ske någon gång under 2023.

Gigabyte har nu lanserat två nya AM5-baserade servrar vid namn E133-C10 och R133-C10. I samband med denna lansering skickade Gigabyte ut ett pressmeddelande där man kan ha röjt information om nästa generations Ryzen-processorer.

Pressmeddelandet nämner att AMD:s sockel AM5 kommer ha stöd fram till år 2025. Detta är något AMD pratar om tidigare och således är det föga förvånande att nya Ryzen-generationer byggda för sockeln kommer lanseras. Vi har däremot inte haft någon officiell information angående när vi kommer se se uppsättning AM5-processorer lanseras. Något pressmeddelandet nu gett genom att hävda att nästa generations Ryzen-processorer kommer att lanseras senare i år.

AMD lanserade sockel AM5 och de första Ryzen 7000-processorerna under sent 2022. Således vore det inte helt förvånansvärt om nästa generation skulle lanseras cirka ett år senare. Vi vet dock inte vad för processorer det rör sig om. Huruvida det är arkitekturen Zen 5 eller en uppfräschad Zen 4-arkitektur likt Zen+ som lanserades för några år sedan är oklart. AMD sägs även planera lanseringen av ännu fler Ryzen X3D-processorer.

Således är det svårt att säga om det är Zen 5-baserade Ryzen 8000-serien som är på ingång i år eller om det är en misstolkning och Gigabyte i själva verket menar ytterligare Zen 4-processorer. Det skulle inte komma som någon större överraskning om AMD lanserar fler processorer under 2023. Vilka det blir återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid