Två återförsäljare i Europa har nu listat AMD:s kommande processor Ryzen 7 7800X3D med prislapp innan lansering som förväntas ske under nästa månad.

AMD förväntas lansera sin fjärde processor med staplat cacheminne under nästa månad. Ryzen 7 7800X3D som blir den tredje Zen 4-baserade X3D-processorn och den fjärde allt som allt har nu börjat listas av europeiska återförsäljare inför lanseringen.

Hemsidan Videocardz upptäckte de nyligen publicerade produktsidorna. Mer specifikt är det en tysk återförsäljare som listat den kommande processorn med en prislapp på 607 euro. Å andra sidan har en slovensk återförsäljare listat processorn till ett pris om 530 euro. Slovenien har 22 procent moms vilket är relativt nära den moms vi har i Sverige. Något som skulle kunna peka mot en prislapp på omkring 6 000 kronor.

AMD:s nästa X3D-processor kommer bli minstingen bland Zen 4-baserade processorer med staplat cacheminne. Den kommer erbjuda åtta processorkärnor och 16 trådar tillsammans med totalt 104 MB cacheminne. Klockfrekvensen ska kunna sträcka sig upp till 5,0 GHz och TDP-värdet är detsamma som hos sina Zen 4 X3D-syskon: 120 W.

AMD:s riktpris för processorn är satt till 449 dollar. Däremot är dessa riktpriser utan moms och andra potentiella avgifter. Således är det ingenting man bör ta för givet när produkter avtäcks för första gången. Lanseringen förväntar som tidigare nämnt ske under april månad. Något som innebär att det inte kommer dröja alltför lång tid till dess att vi vet exakt vad enheten kommer bära för prislapp i Sverige.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid