AMD har nu publicerat den första uppsättningen prestandasiffror för den kommande processorn Ryzen 7 7800X3D. Siffror som hävdar att AMD:s kommande enhet klår Intels Core i9-13900K med upp till 24 procent i utvalda spel.

Under nästa månad förväntas AMD sjösätta sin nästa processormodell med staplat cacheminne. Processorn som går under namnet Ryzen 7 7800X3D har hittills inte fått så mycket uppmärksamhet men nu har AMD publicerat sina första prestandasiffror för enheten.

Prestandasiffrorna täcker fyra olika speltitlar. I dessa tester ska Ryzen 7 7800X3D ha visat en prestandavinst på upp till 30 procent jämfört med sin föregångare Ryzen 7 5800X3D. Sett till konkurrenten Intel och deras flaggskepp Core i9-13900K ska det även här vara ett rejält prestandagap där AMD lägger sig upp till 24 procent över Intels processor.

Ryzen 7 7800X3D erbjuder åtta processorkärnor och 16 trådar tillsammans med totalt 104 MB cacheminne. Detta med klockfrekvenser som kan sträcka sig upp till 5,0 GHz och TDP-värdet är 120 W precis som hos storasyskonen Ryzen 9 7900X3D och 7950X3D.

Till skillnad från sina syskon har den kommande processorn endast en CCD-krets som huserar processorkretsarna. Detta kan komma att vara till processorns fördel. Ryzen 9 X3D-processorerna förlitar sig på 3D Vertical Cache Optimizer för att se till så spel använder sig av de kärnor med tillgång till extra cacheminne. Detta då det rör sig om två CCD-kretsar men endast en av dessa kommer med 3D V-Cache. Den kommande processorn har som tidigare nämnt endast en CCD-krets med extra cacheminne. Något som bör underlätta för spel när det kommer till att belasta de bäst lämpade kärnorna.

Visar sig dessa prestandasiffror stämma kan AMD ha en ytterst potent spelprocessor på ingång. Värt att påpeka är att dessa prestandasiffror är handplockade av AMD själva. Det rekommenderas att potentiella köpare väntar på oberoende recensioner för att se exakt hur den kommande processorn ställer sig mot sina syskon och konkurrerande enheter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid