AMD:s kommande Ryzen 7000-serie av processorer ryktas nu komma med upp till 16 processorkärnor och 32 trådar. Dessa modeller sägs även få TDP-värden på upp till 170 W.

Ryktesmaskinerna går ständigt på högvarv och denna gång är det AMD:s kommande Ryzen 7000-serie av processorer som står i fokus. Inte nog med att dessa processorer kommer att lanseras tillsammans med LGA-sockeln AM5, de sägs även komma med TDP-värden som kan resultera i rejäla temperaturer.

Enligt Twitter-profilen Greymon55 ska AMD lansera en 16-kärnig processor vars TDP-värde kommer att landa på 170 W. Ryzen 7000-serien sägs också komma med en 12-kärnig processor på 105 W. Huruvida dessa är toppmodellerna i serien nämns däremot inte. Skulle de vara generationens översta skikt innebär det att AMD inte uppdaterar mängden processorkärnor i sina konsumentenheter på två generationer.

AMD:s nuvarande flaggskepp bland konsumentprocessorer är även det utrustat med 16 kärnor. Ryzen 9 5950X kommer dock med ett TDP-värde om 105 W. Betydligt lägre siffror än de som nu cirkulerar angående den kommande processorn. Visar sig siffrorna stämma kan det komma att bli vattenkylning och radiatorer på minst 280 mm som gäller för att hålla temperaturerna i styr.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid