HP kan ha listat kommande processorer ur Ryzen 7000-serien av misstag. Detta genom allt-i-ett-datorer planerade att lanseras ”inom kort” som ska kunna utrustas med de ännu icke-avtäckta processorerna.

HP kan ännu en gång ha varit lite för snabba med avtryckarfingret när det kommer till att lista kommande komponenter. Tillverkaren har uppdaterat sin hemsida med en kommande allt-i-ett-dator som ska kunna fås utrustad med AMD:s kommande processorer ur Ryzen 7000-serien.

Att AMD har kommande Zen 3-baserade enheter med 3D V-cache på ingång är ingenting nytt. Dessa har dock haft ett något oklart lanseringsfönster. AMD har tidigare nämnt att man förväntar sig dra igång den fullskaliga produktionen av dessa sent 2021. När processorerna väl når konsumenter är däremot något som endast har dykt upp i spekulationer.

Dessa enheter har tidigare förväntats utgöra Ryzen 6000-serien men HP:s uppdaterade hemsida kan peka mot att AMD valt att hoppa ett steg längre. I alla fall när det kommer till namngivningen av processorer ur Rembrant ”H”-familjen för bärbara datorer och dylikt.

Tidigare rykten har pratat om en lansering tidigt nästa år. Dessa rykten kan nu ses som något mer pålitliga efter att HP listat Ryzen 7000-serien som en del av kommande datorer. Å andra sidan kan det röra sig om en felstavning. Även om en sådan känns något osannolik med tanke på hur HP listat specifikationerna för den kommande datorn och hur specifikationerna för andra modeller har listats.

Huruvida det hela handlar om en felskrivning eller om AMD har en överraskning på väg återstår att se. Är det Rembrandt ”H”-familjen det faktiskt rör sig om kan vi komma att förvänta oss arkitekturen Zen 3+, stöd för USB 4, PCIe 4.0, LPDDR5-minne och sex nanometers tillverkningsteknik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid