AMD har nu bekräftat att vi kommer få se Ryzen 7000-serien av processorer baserade på fem nanometer samt den nya plattformen AM5 lanseras under det nuvarande kvartalet.

Vi har sedan tidigare vetat att AMD ska lansera nästa generations Ryzen-processorer och sin nya processorsockel AM5 tillsammans med helt nya styrkretsar innan årsskiftet. Nu har AMD:s VD Dr. Lisa Su bekräftat att lanseringen kommer att ske inom en väldigt snar framtid.

Under företagets senaste kvartalsrapport nämnde Su att AMD håller schemat för att lansera sina nya produkter under det nuvarande kvartalet. Detta skulle då innebära att vi kommer få se Ryzen 7000-serien av processorer och de nya moderkorten innan slutet av september månad.

Senare denna vecka kommer AMD även hålla i nästa Meet the Experts-webinar. Här kommer partnertillverkare som till exempel Asus, Gigabyte och MSI kommer att visa upp kommande AM5-baserade moderkort. Förhoppningsvis får vi redigt med detaljerad information om vad den kommande plattformen kommer att erbjuda och vad de olika tillverkarna har på väg.

Utöver processorer och moderkort bekräftade Su också att deras kommande grafikkort ur Radeon RX 7000-serien inte har stött på några oväntade förseningar. Här har vi inget direkt spikat lanseringsfönster ännu men grafikkorten kommer enligt VD:n att lanseras innan årsskiftet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid