Vi vet sedan tidigare att AMD:s nästa generation av processorer kommer lanseras inom kort. Nu har MSI till synes bekräftat det exakta datumet för lanseringen av Ryzen 7000-serien.

Nyligen bekräftade AMD att deras arkitektur Zen 4 och Ryzen 7000-serien av processorer ska lanseras under detta kvartal. Detta innebär att lanseringen kommer att ta plats någon gång innan slutet av september månad. Nu ser det ut som att MSI råkat avslöja datumet som AMD själva inte delat med sig av.

I en reklamfilm för deras kommande X670 och X670E-moderkort som publicerades på Weibo listar MSI 15 september som lanseringsdatumet för moderkorten. Förutsatt att AMD och partnertillverkare lanseras processorer och moderkort på samma dag som man gjort vid tidigare Ryzen-lanseringar har vi således nya bevis för när lanseringen faktiskt sker.

En processorlansering utan tillhörande moderkort låter inte så värst trovärdigt. Speciellt inte då vi nu kommer introduceras till en helt ny processorsockel och plattform av AMD-processorerna.

MSI visar totalt fyra moderkort i sin video. MEG X670E Godlike, MEG X670E Ace, MPG X670E Carbon Wi-Fi och Pro X670-P Wi-Fi. Tidigare Ryzen-lanseringar har ackompanjerats av lanseringen av flaggskeppsmoderkort från partnertillverkare. Något som då kan vara en fingervisning mot att MSI lanserar moderkort baserade på styrkretsen B650 vid ett senare tillfälle.

Just nu har vi inget annat bekräftat datum för Ryzen 7000-lanseringen förutom att MSI lanserar sina moderkort den 15 september. Tidigare rykten har dock hävdat att lanseringen ska ta plats det datumet och att AMD kommer avtäcka sina kommande processorer i detalj den 29 augusti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid