Att Ryzen 7 5800X3D skulle få uppföljare är ingenting nytt men det senaste ryktet hävdar att det rör sig om tre Ryzen 7000X3D-processorer med upp till 16 kärnor som ska presenteras i början av nästa år.

AMD:s Ryzen 7 5800X3D var den första processorn där tillverkaren kände sig fram med att stapla extra mycket cacheminne i en dedikerad krets ovanpå de fysiska processorkärnorna. Processorn fick god kritik för sin spelprestanda som även står sig mycket väl mot Intels Raptor Lake och AMD:s egen Ryzen 7000-serie. Nu menar ett nytt rykte AMD förbereder tre nya processorer baserade på arkitekturen Zen 4 och tekniken med staplat cacheminne.

De tre Ryzen 7000X3D-processorerna sägs lanseras i samband med CES 2023 som går av stapeln precis efter nyår. Tidigare rykten har hävdat att det inte kommer röra sig om fler än åtta processorkärnor. Det senaste rykten säger dock tvärtemot och hävdar att AMD ska presentera en tolvkärnig och en 16-kärnig processor som byggts med 3D V-Cache.

Annons

Det återstår att se vad för klockfrekvenser AMD kan få ur sina kommande X3D-processorer. Ryzen 7 5800X3D var en knepig best att tämja på just den fronten. På Twitter hävdar Hassan Mujtaba från Wccftech att de nya processorerna kommer med ett TDP-värde på 170 W. Något som kan komma att innebära både högre klockfrekvenser och temperaturer. Huruvida detta kommer att gälla för samtliga tre Ryzen 7000X3D-processorer nämns däremot inte.

I sedvanlig ordning rekommenderar vi en hälsosam nypa salt tillsammans med rykten. AMD har bekräftats hålla en presskonferens i samband med CES 2023 men om vi kommer få se några Ryzen 7000X3D-processorer avtäckas vid denna är ingenting som har bekräftats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid