AMD har inte lanserat Ryzen 7000-serien för bärbara datorer ännu men nu har en modell vid namn Ryzen 9 7845HX hittats i databasen för Ashes of the Singularity.

AMD förväntas lansera Zen 4 och Ryzen 7000-serien för bärbara datorer någon gång under början av nästa år. Hittills har vi inte fått se några av de kommande processorerna avtäckas officiellt. Däremot har nu en av de kommande enheterna skådats i databasen för det inbyggda prestandatestet i spelet Ashes of the Singularity.

Databasen listar AMD Ryzen 9 7845HX som en 24-kärnig processor. Något som med största sannolikhet är en felläsning av spelet och processorn i sig har egentligen 12 kärnor och 24 trådar. Denna och dess integrerade Radeon-grafikkrets tillsammans med åtta gigabyte internminne har nu testats i spelet vid 1 080p med gränssnittet DirectX 11.

Databasen för Ashes of the Singularity är dessvärre relativt sparsmakad när det kommer till information om systemet som testats. Däremot lägger sig poängen för systemet på nivå med Intel Core i7-11800H och Ryzen 5 5600H tillsammans med 16 GB internminne och ett RTX 3060. Detta är dock bara ett enda test men ligger den kommande enheten på samma nivå i framtida läckor kan AMD:s integrerade grafikkrets i de kommande processorerna visa sig vara riktigt imponerande.

I skrivande stund vet vi dock inte mycket mer om de kommande processorerna som förväntas gå under kodnamnet Dragon Range. AMD förväntas avtäcka dessa enheter under CES 2023 som går av stapeln strax efter nyår. Till dess får vi helt enkelt bara vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid