Ryzen-moderkort kommer till skillnad mot många av dagens AMD-moderkort vara rejält utrustade. Vilket detaljeras på nytt i nya läckta produktbilder.

AMD:s processorfamilj Ryzen ska inte bara leverera CPU-prestanda långt över vad vi är vana vid från det röda lägret. Ryzen ska även ge AMD:s CPU-plattform en rejäl uppgradering och det även funktionsmässigt. Med mer påkostade processorer öppnas det även för mer påkostade moderkort. Detta är något som flera tillverkare anammat och utvecklat betydligt mer välutrustade AMD-moderkort än vad vi är vana vid.

Redan under CES 2017 fick vi känna på några av de modeller som utvecklats baserade på AMD:s X370 och B350-styrkretsar. Nu läcker det ut nya bilder av både moderkort och deras tillhörande kartonger från tillverkare som Asus, Aorus och Biostar.

På bilderna kan vi se att tillverkarna bekräftar namnen på AMD:s styrkretsar och skryter med funktionalitet som SLI, NVMe PCIe M.2-stöd samt USB 3.1 Gen 2. Det senare funktioner som ofta lyst med sin frånvaro på Socket AM3-moderkort för AMD:s nuvarande processorer. Socket AM4 och de nya styrkretsarna kommer leverera både fler funktioner och mer påkostade moderkort överlag. Något Aorus visar upp med integrerad LED-belysning på Gaming 5 samt funktionsrika modeller från Asus och Biostar med aggressiv design.

Test: Z170 vs Z270 – Fem gamingmoderkort från Asus, Gigabyte och MSI

Topp 6 moderkort på Prisjakt.se

Rubrik

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Bådar gott för AMD att det släps moderkort i respektive tillverkares gamingserier.
Aorus är väl Gigabytes gamingserie i stil med Asus ROG 😉