För den som har en smartphone med stöd för trådlös laddning har en svensk hemmapulare nu lagt upp en video på Youtube som visar hur man enkelt förvandlar sitt nattduksbord till en stilren laddstation. Det behövs inte mycket mer än en trådlös laddare, ett Ikea-nattduksbord och ett stämjärn.

Undertecknads åsikt om trådlös laddning har alltid varit att tekniken har stora potential men blir riktigt intressant först när den bakas in i vår omgivning. Att bygga in en trådlös laddfunktion i nattduksborde känns som den troligtvis bästa starten på en sådan integrering.

Den svenska hemmafixaren Lobbamobba valde att bygga in en trådlös laddare av Qi-modell som fungerar med bland annat Nokias Windows Phone-modeller men även andra Qi-kompatibla telefoner och enheter som LG Nexus 4.

Annons

Som nattduksbord användes passande nog ett Hemnes-bord från Ikea som behövde modifieras lite för att fungera ordentligt. Med hjälp av ett stämjärn och en hammare gröptes bordsskivan ur för att göra plats för laddstationen och även minska avståendet till telefonen som läggs ovanpå bordet.

Lobbamobba har även publicerat en video där han svarar på en del av de frågor som dykt upp och konstaterar bland annat att laddningen fungerar fint genom bordet och faktiskt kan fungera genom även centimetertjocka material, beroende på densitet.

Vi tycker detta är ett lysande exempel på hur trådlös laddning kan användas på ett mycket snyggt och smidigt sätt utan några större omkostnader.


Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MASSSWEDEznubbis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

Ja, för det är väl bara en tidsfråga innan de säljer trådlöst stöd för bluetooth och laddning till Iphone i sådana här bord. Allt finns för Iphone, vissa saker finns för Android och inget finns för Windows Phone.

Jag kan köpa att privata företag inte ta fram appar till Windows Phone, men statliga företag såsom skatteverket, svt osv. inte släpper app till Windows Phone är oförlåtligt.

Magnus Olsson
Medlem
Magnus Olsson

Det tråkiga är att nått fryser till is innan Apple skulle använda en öppen teknik för ”sin” trådlösa laddning de måste ju bara ha en egen… Detta är ju dock till en windows phone så vart ligger problemet?

Det kommer säkert en winPhone version av statliga appar bara de finns ett kundunderlag för dem. De måste ju dra gränsen nånstans, klart de 2 stora får appar först.

Magnus
Medlem
Magnus

Ops, kom åt en känslig fot här. MS är djävulen och han skall bestridas på alla sätt 😛