Samsung har nu avtäckt sitt senaste tillskott bland företagets SSD-enheter i form av PM1643 som sätter nytt rekord för lagringsutrymme hos en SSD.

Samsung som är en av de största aktörerna på lagringsmarknaden har nu avtäckt en ny SSD-enhet ämnad för professionellt användande och företag. Enheten går under namnet PM1643 och kommer med hela 30 terabyte (TB) lagringsutrymme.

För att nå denna nivå av lagringskapacitet så har Samsung använt sig av sina nya 3D Vertical-NAND kretsar som kommer med 512 gigabyte (GB) utrymme styck.

Tidigare har Samsung erbjudit en SSD-enhet med 15 TB lagringsutrymme och den nya modellen dubblerar inte bara lagringskapaciteten utan skruvar även upp läs- och skrivhastigheterna till 2 100 MB/s respektive 1 700 MB/s.

Det är inte bara en modell med en massiv mängd utrymme som kommer att bli tillgänglig, utan kommer även att lansera sex andra modeller modeller som sträcker sig från 15 TB lagringskapacitet ner till 800 GB.

Samsung har inte nämnt några prislappar för de olika modellerna. Då den tidigare modellen med 15 TB lagringsutrymme kostade runt 100 000 kronor så kommer PM1643 troligtvis att hamna i en prisklass som reflekterar den ökade kapaciteten och hastigheterna. Dessa nya produkter är dock inte tillgängliga för vanliga konsumenter, utan Samsung kommer att sälja dessa till andra företag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid