Apple har precis lanserat iPad 3, eller som de vill kalla den ”nya iPad”. Ryktena om en mindre variant har funnits sedan lanseringen av generation ett, och nu bekräftar ingen mindre än Samsung uppgifter om en iPad med 7,85-tumsskärm.

Det kan låter underligt att Samsung bekräftar uppgifterna om en kommande Apple-produkt. Men då Apple köper stora mängder komponenter för deras produkter från Samsung, låter det inte helt otroligt att de måste ha insikt i företagets planer, i alla fall kortsiktigt. Sedan Apples CEO och Samsungs COO träffades, strax efter Steve Jobs bortgång, har de båda företagen kommit överrens om ett löpande samarbete i alla fall fram till 2014 där Apple ska köpa komponenter av företaget.

En av Samsungs anställda har varit i kontakt med The Korea Times, och bekräftar nu att Apple har en iPad på gång med 7,85-tumsskärm.

”The contract is expected to rise to $11 billion by the end of this year as Apple is planning to release a smaller iPad, probably with a 7.85-inch screen, and to sell more of its MacBook Air PCs using Samsung’s faster solid state drive (SSD) storage.”

Medan en av Apples fördelar på marknaden är deras enkla utbud av produkter, så är det tydligt med surfplattor som Kindle Fire att en skärm på ~10-tum inte passar alla. Den mindre surfplattan kommer troligtvis att täcka detta segment, och troligtvis få ett lägre pris än deras 9,7-tums iPad. Vilka specifikationer vi kan vänta oss är ännu oklart, men deras nya systemprocessor A5X, och LTE/4G är en möjlighet.

Annons

Förra året köpte Apple komponenter av Samsung till ett värde av 7,8 miljarder dollar, en siffra som väntas stiga till rekordsumman 11 miljarder dollar i samband med lanseringen av den mindre iPaden. Även ökad försäljning av MacBook Air som använder Samsungs SSD-enheter ska vara en bidragande faktor.


Relaterade nyheter:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
thisAnton KarmehedJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Om detta stämmer ska det bli jäkligt intressant att se vart Apple placerar den här plattan prismässigt.
Med en 7,85-tums skärm bör det bli 1024×768 pixlars upplösning och vågar man gissa en äldre men billigare Apple A5 SoC i 28/32nm kostym. Tror att upplösningen lite dikterar SoC-kretsen här och eftersom det knappast blir en 2048×1536 upplösning i detta format tror jag A5X blir ren overkill.

this
Medlem
this

[quote name=”Anton Karmehed”]Om detta stämmer ska det bli jäkligt intressant att se vart Apple placerar den här plattan prismässigt.
Med en 7,85-tums skärm bör det bli 1024×768 pixlars upplösning och vågar man gissa en äldre men billigare Apple A5 SoC i 28/32nm kostym. Tror att upplösningen lite dikterar SoC-kretsen här och eftersom det knappast blir en 2048×1536 upplösning i detta format tror jag A5X blir ren overkill.[/quote]
Något högre upplösning än så vore dock trevligt. Men ska det vara ett billigare alternativ så låter det ganska sannolikt med 1024×768.

Anton Karmehed
Admin

Jo problemet är ju att Apple inte kört något annat än ren pixeldubblering på iPad och är osäker på om man vill bryta det mönstret.
Visst man skulle kunna göra t.ex. 1600×1200 som är samma bildförhållande, men det blir inte lika lätt att skala appar osv. Så jag tror att man håller sig till 1024 alternativt 2048 faktiskt.

this
Medlem
this

[quote name=”Anton Karmehed”]Jo problemet är ju att Apple inte kört något annat än ren pixeldubblering på iPad och är osäker på om man vill bryta det mönstret.
Visst man skulle kunna göra t.ex. 1600×1200 som är samma bildförhållande, men det blir inte lika lätt att skala appar osv. Så jag tror att man håller sig till 1024 alternativt 2048 faktiskt.[/quote]
2048 på 7.8 tum vore ganska extremt 😆 Skulle nog driva upp priset en hel del dessutom.