Teknologijätten Samsung har nu bekräftat att man börjat tillverka kretsar specifikt ämnade för att användas i utvinning av kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum.

Hemsidan TechCrunch rapporterar nu att Samsung har bekräftat att man ger sig in på marknaden för kretsar specifikt ämnade för utvinning av kryptovalutor.

Kryptovalutor så som Bitcoin och Ethereum har blivit omåttligt populära under den senaste tiden och intresset för dessa ser inte ut att svalna, trots att det kan vara en svajig marknad. Kryptovalutors popularitet pekas bland annat ut som en stor bidragande faktor till den rådande grafikkortsbristen på marknaden och de höga priserna för grafikkort som vi ser idag.

Bitmain tillverkar bland annat den populära miner-enheten Antminer S9.

”Samsung’s foundry business is currently engaged in the manufacturing of cryptocurrency mining chips. However we are unable to disclose further details regarding our customers” – Talesperson för Samsung till TechCrunch

Samsung säger att man just nu inte kan dela med sig av någon ytterligare information angående kunder eller samarbetspartners. Dock kommer man att bli en konkurrent till taiwanesiska TSMC som idag tillverkar kretsar ämnade för kryptovalutor åt bland annat kinesiska Bitmain som är en av de största aktörerna när det gäller hårdvara ämnad för utvinning av kryptovalutor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid