Som ett (förhoppningsvis) sista spöke av Samsungs Note 7-fiasko har en brand rapporterats från en av de fabriker som tillverkat telefonens batterier.

Under gårdagen rapporterade Reuters om en brand på en Samsung SDI-fabrik i Tianjin, Kina. Den ur ett PR-perspektiv minst sagt olägliga branden är dessutom i en av de två fabriker som tillverkade batterierna i Samsung Galaxy Note 7.

Ingen anställd kom som tur var till skada. Branden sägs ha orsakats av felande litiumjon-batterier från fabrikens produktionsavdelning. Även flertalet halvfärdiga produkter ska ha fattat eld eller skadats.

Liten – men oläglig – eldsvåda

Branden i sig var relativt liten, och fabriken som helhet ska inte ha tagit någon större skada av händelsen. Enligt uppgift ska produktionen numera fortsätta som vanligt.

Efter mycket om och men under förra året så bestämde sig Samsung för att skrota Galaxy Note 7 helt och hållet. Flertalet rapporter om att telefonen hade fattat eld och även orsakat skador på annan egendom kom in kort efter att telefonen hade lanserats, och telefonen återkallades helt och hållet efter att problem kvarstod även efter en första omgång utbytta exemplar.

Branden under gårdagen sägs inte ha orsakat några ytterligare förseningar för lanseringen av Galaxy Note 8, som förväntas lanseras under våren och vars batterier bland annat tillverkas i fabriken i fråga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid