Samsung förbereder sig för att via upp en 150 tum stor TV som använder sig av tekniken MicroLED under nästa års CES-mässa.

Under de senaste åren har Samsung pushat hårt för tekniken QLED, men redan under CES 2018 kommer vi att få se en TV som inte bara är gigantisk på 150 tum utan även använder sig av en ny typ av LED kallad MicroLED.

MicroLED fungerar på så sätt att LED-komponenter fästs vid ett silikonsubstrat som inte är större än 100 µm. Den storleksnivå som ett av dessa substrat har kan jämföras med till exempel de transistorer som används i grafikprocessorer.

När tekniken har hunnit mogna så hävdar Samsung att man kommer att kunna erbjuda mycket högre pixeltäthet och ingen risk för den ”inbränning” som OLED-skärmar kan drabbas av när en bild visas på skärmen för länge. MicroLED kommer även att vara väsentligt mer energieffektivt enligt Samsung.

Sharps 120-tums TV är ingenting mot Samsungs beryktade monster.

Den 150 tum stora prototypen som kommer att visas upp under CES 2018 kommer att ha 4K UHD-upplösning. Det låter kanske inte som mycket när man räknar in pixeltäthet, men det är en spännande ny teknik för bildskärmar.

Samsung kan även komma att rikta in sig på att utveckla MicroLED för skärmpaneler till mobiltelefoner, då konkurrenten Apple även jobbar på utvecklingen av just denna teknik tillsammans med TSMC.

Tekniken är samtidigt inte sprillans ny, Sony visade redan 2012 upp en 55 tum stor TV med MicroLED, men har ännu inte fått ut några produkter med tekniken till konsumenter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobbe
Medlem
Tobbe

Verkar inte va på hemma horisonten än direkt.