Samsungs satsning på bärbara datorer i Norden fortsätter och nu har tillverkaren avtäckt tre nya enheter som kommer att dyka upp i vår del av klotet i form av Galaxy Book, Galaxy Book Pro och Pro 360.

Under juni månad förra året stod det klart att Samsung skulle återvända till den svenska och nordiska marknaden för bärbara datorer. Detta gjordes med lanseringen av tre olika datorer i form av Galaxy Book S, Galaxy Book Ion och Galaxy Book Flex. Nu har det blivit dags för årets nya enheter att även de ta plats på butikshyllorna runtom i riket. Det rör sig som tidigare nämnt av tre nya bärbara datorer Samsung ämnar att lansera i Norden.

Samsung Galaxy Book

Först ut har vi den senaste generationens Galaxy Book. Här ser vi Intels senaste generation av Core i7, i5 och i3-processorer finnas som val. Även Pentium Gold och Celeron-enheter finns tillgängliga. Enheten kan utrustas med fyra, åtta eller 16 gigabyte LPDDR4X-minne och lagringskapaciteten sträcker sig upp till 512 GB NVMe-lagring. Bildskärmen klockar in på 15,6 tum och har en upplösning på 1 920 x 1080 pixlar.

Enheten klockar in på 1,55 kilo och dess dimensioner ligger på 356,6 x 229,1 x 15,4 millimeter. Sett till anslutningar ser vi här dubbla USB-C och USB 3.2. Datorn kommer även med en HDMI-anslutning, MicroSD-läsare hörlursport samt en port för nano SIM. Trådlösa anslutningar finns i form av WiFi 6 och Bluetooth 5.1 samt LTE. Andra specifikationer inkluderar en kamera på 720p och ett batteri på 54 wattimmar.

Galaxy Book Pro

Galaxy Book Pro skiljer sig från Galaxy Book och Odyssey på flera punkter. Här har vi till exempel två olika storlekar som lanseras: en på 13,3 tum och en på 15,6. Båda kommer med en AMOLED-skärm på 1 920 x 1 080 pixlar. Båda med stöd för VESA DisplayHDR 500. Den mindre modellen kommer med en matchvikt på 0,87 kilo och den större på 1,05 kilo.

Samsung fortsätter köra på Intel-processorer och Galaxy Book Pro kommer med elfte generationens Core i7, i5 eller i3. Beroende på vilken storlek av Galaxy Book Pro det rör sig och samt processorn inuti kommer grafikkretsarna antingen i form av Iris Xe eller Intel UHD Graphics. I övrigt ser vi även här upp till 32 GB LPDDR4X-minne och en lagringskapacitet som kan sträcka sig till 1 TB NVMe.

För den mindre modellen listas batteriet med 63 wattimmar och den större med 68. 13-tumsmodellen kommer med en Thunderbolt 4-port, en USB-C, hörlursport, MicroSD-läsare samt en plats för nano SIM. 15-tumsmodellen gör sig av med möjligheten att sätta in ett SIM-kort men kommer istället med en HDMI-port. Även här ser vi Bluetooth 5.1 samt att enheterna listas som Wifi 6E-redo.

Galaxy Book Pro 360

360-varianten av Galaxy Book Pro kommer inte helt förvånansvärt med en skärm som kan roteras bakåt för att låta användare bruka datorn mer eller mindre som en surfplatta. Galaxy Book Pro 360 kommer med antingen en 13,3-tumsskärm eller en skärm på 15,6 tum. Båda i form av Super AMOLED-skärmar med upplösningar på 1 920 x 1 080 pixlar. Här återfinns även elfte generationens Core-processorer från Intel med antingen Iris Xe eller Intel UDH-grafik beroende på processormodell. Den mindre varianten kan utrustas med upp till 16 GB internminne och den större kan husera 32 GB.

Inte helt förvånansvärt medföljer en Samsung S-Pen med Pro 360 då skärmarna även kommer med touch-funktionalitet. Samma wattimmar gäller här som hos Pro-modellen utan 360-skärmen. Denna upplaga kommer dock med utan några USB 3.1-portar men har istället dubbla USB-C anslutningar. Dessa tillsammans med hörlursport och MicroSD-kortläsare samt plats för Nano SIM hos den mindre modellen. Trådlösa anslutningar här är desamma som hos den vanliga Pro-modellen.

De generella likheterna

De fyra datorerna kommer med en uppsättning identiska specifikationer utöver processorer, minne och dylikt. Datorerna kommer med en 720p-kamera och en dubbel uppsättning mikrofoner. Det finns även stöd för Dolby Atmos genom hela serien och en fingeravtrycksläsare återfinns i datorernas startknappar.

Pris och tillgänglighet

Galaxy Book, Pro och Pro 360 kommer att finnas tillgängliga från och med den 14 maj. Prislappen för Galaxy Book sträcker sig från 6 990 till 10 990 kronor beroende på vilken hårdvarukonfiguration som önskas. Galaxy Book Pro kommer med ett pris om 11 490 upp till 15 990 kronor och Galaxy Book Pro 360 kommer att kosta mellan 12 490 och 17 990 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid