Samsung Galaxy S II har nu sålts i över 3 miljoner exemplar och den kritikerrosade Android-telefonen har därmed klarat av denna bedrift på endast 55 dagar. 30 dagar snabbare än föregångaren Galaxy S lyckades med samma säljresultat. Samsung Galaxy S II har prisats inte minst för sina komponentval, som enligt nya rykten kan komma att användas även med Windows Phone 7.

Samsung Galaxy S II tog oss med storm här på redaktionen när telefonen testades grundligt tidigare i år. Telefonens vackra 4,3-tums Super AMOLED Plus skärm som parats med riktigt kapabla kamerasensorer och marknadens kraftfullaste systemprocessor, Samsung Exynos 4210, skapade en än så länge oslagbar plattform att bygga en telefon kring.

Samsung har satsat på Googles Android-operativsystem och i kombination med sina väl valda komponenter har telefonen både vunnit utmärkelser och konsumenternas gunst. Så till den milda grad att tillverkaren sålt ungefär ett exemplar varje 1,5 sekund sedan lanseringen.

Annons

samsungs2Samsung Galaxy S II med Android 2.3.3.

I sitt pressmeddelande påpekar Samsung att man varit den bäst säljande mobiltelefonstillverkaren 17 veckor i rad och att just Galaxy S II varit en viktig del i deras goda statistik.

Samtidigt som Galaxy S II säljer i rasande takt kommer rykten om att Samsung ska använda telefonen även på Microsofts plattform, Windows Phone 7. Detta efter att en ny Samsung-modell listats på Bluetooth SIG med modellnamnet Samsung SGH-i937, där man även kunnat bekräfta att telefonen ska komma med just Microsofts mobila operativsystem.

Modellnumret är bara 10 högre än det för Galaxy S II och ryktena om att den populära Android-telefonen ska användas som grund i en kommande Windows Phone 7 Mango-modell börjar nu ta fart. Om så blir fallet är svårt att säga, men utan tvivel finns det sämre telefoner att bygga kring.

Annons
Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Hade varit ett otroligt bra lyft för Windows Phone 7.5 Mango om detta stämmer och Microsoft. Samsung är väl ändå en av de absolut bästa hårdvarutillverkarna när det gäller Smartphones? Jag frågar om detta för jag har inte ägt en enda Smartphone. 😀