Samsung storsatsar på det svenska 4G-nätet och en av de mest efterlängtade produkterna är onekligen 4G-versionen av storsäljaren Samsung Galaxy S III 4G. Nu meddelar Telia att det nya uppdaterade flaggskeppet finns i butik och det vankas snabbare surfhastigheter och en allmänt piggare telefon.

Samsung Galaxy S III 4G har svettats i våra egna testlabb någon vecka här och telefonen som är en vidareutveckling av sin företrädare kommer med ett par noterbara nyheter. Först och främst har Samsung alltså tryckt in ett modemchip som även stödjer de svenska LTE-frekvensbanden på 800 megahertz, 1 800 megahertz och 2 600 megahertz. Detta ger ett fullt stöd för svenska 4G-nät och i våra egna tester hastigheter på över 30 megabit per sekund vid verklig användning. Som med all datatrafik är hastigheterna kraftigt beroende av täckning och närhet till telefonmaster så räkna med både lägre och högre hastigheter beroende på ditt geografiska läge.

Telefonens fyrkärniga Exynos 4 Quad processor på 1,4 gigahertz är fortfarande en av de kraftfullaste på marknaden och med operativsystemet uppdaterat till Android 4.1 ”Jelly Bean” lovar Samsung bättre prestanda än någonsin. Både i menyer och generellt i gränssnittet och applikationer. Det senare hjälps även upp av ett dubbelt så stort internminne på 2 gigabyte – Galaxy S III kommer endast med 1 gigabyte internminne.

4gvs3g
Samsung Galaxy S III LTE vs. Galaxy S III med Telias 4G-abonnemang i centrala Malmö.

Samsung Galaxy S III 4G finns idag att köpa i Telias butiker och prislappen ligger på 5 995 kronor inklusive moms för en modell med 16 gigabyte lagringskapacitet, 500 kronor mer än för standardmodellen utan 4G. Telefonen kan även köpas med flera olika telefonabonnemang – alla med 4G inkluderat om än med olika hastighetsbegränsningar.

Om och när övriga teleoperatörer släpper lös Samsung Galaxy S III 4G är i skrivande stund oklart. Vi hoppas återkomma inom kort med en recension av Samsungs nya 4G-modell av Galaxy S3 så håll ögonen öppna.


Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Christer JanssonBandrulleMarquzzMcKinleyZee Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zee
Gäst
Zee

Väntar på recensionen. Ska bli intressant hur prestandan ökat iom 2 gig RAM.

McKinley
Medlem
McKinley

[quote name=”Zee”]Väntar på recensionen. Ska bli intressant hur prestandan ökat iom 2 gig RAM.[/quote]

RAM-minne ger inte direkta prestandaökningar, det ligger mer i att du kommer kunna multitaska smidigare med snabbare åtkomst mellan olika applikationer.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Jag känner att 1 gig är lite för lite för min S3, antingen så behöver den mer eller så får de effektivera minnesanvändningen. Den blir rätt seg efter si sådär en vecka och det hjälper liksom inte att rensa och så. Det som jag tycker är drygt att det är så otroligt många grejer som drar igång automatiskt. Direkt efter att man rensat minnet så bara ploppar det upp grejer, även saker som jag aldrig använt på telefonen.

Bandrulle
Gäst
Bandrulle

Roliga är att olika testservrar har används på bredbandskollen?!?! 😀 😀

Christer Jansson
Gäst
Christer Jansson

😥
FM radion är bortplockad.