De senaste ryktena säger att Samsungs fjärde generations Galaxy-flaggskepp ska få en 4,99 tums skärm med imponerande upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. För att driva den högupplösta panelen ska tillverkaren tryckt in en Exynos 5450 processor med fyra Cortex-A15-kärnor.

Samsung har tagit ett handfast grepp om smartphonemarknaden det senaste året och flaggskeppen i deras Galaxy-serie har varit viktiga kuggar i deras framfart. Nu börjar det bubbla med ny information om nästa modell i programmet, Samsung Galaxy S IV.

Enligt flera källor ska Samsung satsa på större och kraftfullare komponenter än någonsin tidigare, ett recept som varit lyckosamt hittills. Skärmstorleken sägs öka från 4,8 tum i Galaxy S III till 4,99 tum i Galaxy S IV. Samtidigt trycker man in betydligt fler pixlar i skärmen för en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar, vilket ger en pixeldensitet på 441 pixlar per tum. Detta skulle sätta Galaxy S IV i paritet med nyligen lanserade HTC Droid DNA och låter som en nästan väntad utveckling för Samsung.

Annons

Det har samtidigt dykt upp andra rapporter som också indikerar att Samsung just arbetar med en 4,99 tums Super AMOLED-panel med Full HD-upplösning. Samma rapport menar dock att företaget fortfarande har svårt att få rätt med tillverkningstekniken, något som skulle kunna innebära förseningar i tillverkning och då även lanseringen av Galaxy S IV. Uppgifterna är som väntat inte bekräftade men ger mer trovärdighet till Samsungs skärmval.

Under skalet på telefonen sägs vi hitta en kamerasensor på 13 megapixel, vilket också låter trovärdigt. Något mindre trovärdigt låter ryktet om en Exynos 5450 processor med fyra Cortex-A15-kärnor med en klockfrekvens på vardera 2 gigahertz. En krets som troligtvis skulle bli både stor och energislukande med dagens tillverkningsteknik. Men prestandan skulle det inte vara några fel på.

Samsung sägs planera en lansering av Galaxy S IV till det andra kvartalet 2013, även om detta är obekräftade uppgifter som troligtvis inte tillverkaren själv kan skriva under på i dagsläget.

Annons

 

Relaterade artiklar:

Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
DesplowshaglordZeecjbSanta-san Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Kunde de inte gjort allt de de gör nu, men minskat till 4,5″ och sänkt priset med 100$. Då hade jag köpt en direkt!

Medlem
Json_81

[imgcomment image[/img]

Segen01
Gäst
Segen01

It has begun…. The [Rykte] wars.

Medlem
Calle2003

Föredrar Sense framför TouchWiz så hoppas på att HTC Droid DNA, eller vad den kommer att heta i Europa, lanseras i Europa.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Känns som det är lite tidigt att börja prata om detta nu, lär väl inte komma förren till sommaren i alla fall. Men Samsung vill väl att folk ska vänta på denna och inte köpa någon av de andra 1080p telefonerna som är på ingång.

Medlem
Redfaction

Den behöver ju inte bli större, men Samsung kommer jag hålla mig med långt framöver, jämförde batteritiden enligt tillverkaren mellan HTCs värsting med s3an och HTC ligger ju sjukt långt efter. Deras kamera är ju också sämre, bara gränssnittet som är snyggare.

Santa-san
Medlem
Santa-san

Låter nice 😆

Johan
Medlem
Johan

Får man resväska till och lägga den i?

Men ärligt, en mobil skall inte behöva hållas med två händer.
Håller med Tjalve, hotta upp innandömet men gör en modell med 4.5″ skärm så man kan hantera den någorlunda enkelt.

Dom kan ju behålla Note modellen för dom som vill ha stora mobiler.

Zee
Gäst
Zee

Vilken tur att det finns nallar med mindre skärmar för er som vill ha just små skärmar.

Så slipper ni gnälla, menar jag..

Micke
Medlem
Micke

4″, smala kanter, 1080p tack. Vilken ny kundgrupp är det dem försöker tilltala med dessa större och större skärmar? Gorillor? Yeti? Bigfoot? Godzilla? /s

Desplow
Medlem
Desplow

Najs. Jag hoppas det här betyder att Note III också kommer öka i skärmstorlek, gärna till mer än till bara 5,7″ men ändå inte över 6″ och självklart med supersmala kanter.

Jag var och kollade på en Note II i affären igår och blev väldigt besviken på att skärmen knappt kändes större än på min gamla Note. Det är den i och för sig nästan inte heller när man jämför skärmyta.