Samsung har rönt stora framgångar med sin Galaxy-serie av Android-telefoner och inte minst storsäljaren Galaxy S III. Nu sägs uppföljaren vara på god väg och enligt de senaste ryktena kan Samsung komma att släppa den nya telefonen på ett eget event den 15 mars.

Samsung Galaxy S IV ryktas vara utrustad med en 4,99 tum stor Super amoled-skärm med fullhd-upplösning på 1 080 x 1 920 pixlar. Telefonen ska även få en kraftfullare processor där det bland annat ryktats om företagets nya Exynos 5 Octa som med fyra Cortex-A15 kärnor och fyra Cortex-A7 kärnor lär vara en av de kraftfullaste kretsarna på marknaden. Kamerasensorn sägs växt till sig och ligga på 13 megapixel samt en färsk version av Android 4.2.1 ”Jelly Bean” under huven.

Inga uppgifter kring specifikationer och lanseringsdatum är däremot bekräftade av Samsung själva. Enligt källor till SamMobile ska Samsung i alla fall planera ett separat lanseringsevent den 15 mars, drygt två veckor efter Mobile World Congress, och att säljstarten ska dra igång i slutet på april månad.

front

Att Samsung gärna vill få ut en ny toppmodell med 5-tums skärm och fullhd-upplösning är inte särskilt oväntat då flera konkurrenter som Sony, HTC, ZTE och Huawei redan tagit detta steget. Tidigare rykten har dock talat om tillverkningsproblem av den nya högupplösta super amoled-panelen som sägs användas i Galaxy S 4. Förhoppningsvis vet vi mer hur det ligger till med den saken inom en dryg månad.


Relaterade artiklar:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Djinn1254EAn0paxRattlepieceTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Känns rätt tidigt för en ny galaxy. S3:an säljer väl fortf bra?

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Telefononanisterna jublar.

Tempel
Medlem
Tempel

S3 säljer säkert bra men konkurrensen kommer ju med större nallar och då måste man hänga på tåget.

Christoffer Friberg
Medlem
Christoffer Friberg

Kan man ringa på den också?

n0pax
Medlem
n0pax

Måste erkänna att i början kändes det tråkigt med enbart nyheter om telefoner. Men nu börjar det bli roligare när tillverkarna börjar prata mer om hårdvaran i telefonen. Några uppgifter om minne i den, lagring etc. Sen saknar vi ju givetvis vilken fabrik i världen som tillverkar den 😆 Kan bli intressant nu om apple släpper en telefon med samtidigt som samsung. Känns lite som intel vs amd en gång i tiden gällande processorer. Vill dock inte ha dessa stora skärmarna som är nu/kommer. Kanske om 10 år när synen blir sämre ^^ Det jag saknar är att windows telefonerna… Läs hela »

EA
Gäst
EA

[quote name=”n0pax”]Måste erkänna att i början kändes det tråkigt med enbart nyheter om telefoner. Men nu börjar det bli roligare när tillverkarna börjar prata mer om hårdvaran i telefonen. Några uppgifter om minne i den, lagring etc. Sen saknar vi ju givetvis vilken fabrik i världen som tillverkar den 😆 Kan bli intressant nu om apple släpper en telefon med samtidigt som samsung. Känns lite som intel vs amd en gång i tiden gällande processorer. Vill dock inte ha dessa stora skärmarna som är nu/kommer. Kanske om 10 år när synen blir sämre ^^ Det jag saknar är att windows… Läs hela »

Djinn1254
Gäst
Djinn1254

[quote name=”Rattlepiece”]Kan man ringa på den också?[/quote]

NEJ!!!!!