Samsungs varumärke Galaxy fortsätter att växa i popularitet, och när det kommer till surfplattor har man precis lanserat Galaxy Tab 10.1 och har Galaxy Tab 8.9 på ingående. Men minstingen Galaxy Tab 7 som ska ersätta den första Galaxy Tab kan få en högre upplöst Super AMOLED-skärm än föregångaren.

Samsung håller just nu på att rulla ut sina nya surfplattor i Galaxy Tab-serien där 8.9″ är på ingång och 7″-modellen ligger en bit i framtiden. Men i något av ett sammanträffande håller Samsung på att utveckla en 7″ Super AMOLED-prototypskärm med en upplösning på 1 024 x 768. Den första Galaxy Tab lanserades även den med en 7″ skärm fast med en något lägre upplösning på 1 024 x 600 och en IPS-panel.

Den första Samsung Galaxy Tab, kommer Galaxy Tab 7 med tunnare ramar och en mer slimmad design?

Med tanke på att Samsung håller på att bygga en prototyp av den nya skärmen är det oklart om man hinner påbörja massproduktion och få in den i den nya Galaxy Tab 7, men det låter onekligen som bra timing från företaget. Förutom skärmen väntas surfplattan komma med en tvåkärnig ARM Cortex-A9 systemprocessor som antingen är NVIDIA Tegra 2 eller Samsungs egna Exynos 1,2 GHz vi återfinner i telefonen Samsung Galaxy S II.

När vi ser till operativsystemet handlar det antingen om Android 2.3.4 Gingerbread med företagets TouchWiz 4.0, eller det nya Android 3.2 Honeycomb som kommer med stöd för 7″-surfplattor samt Samsungs TouchWiz-gränssnitt.

Men för er som är mer intresserade av den större varianten Galaxy Tab 10.1 finns den ute på marknaden redan idag, och NordicHardware arbetar för fullt med att få ut sin fullskaliga recension av surfplattan.

Källa: BGR

Relaterad nyhet:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
zapp Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zapp
Medlem
Zapp