Samsung Galaxy Tab 7.7 har nu blivit officiellt lanserad och den nya surfplattan bjuder på drösvis med godsaker. Eller vad sägs om en 7,7 tum Super AMOLED Plus-skärm, en Samsung-tillverkad systemprocessor med dubbla kärnor på 1,4 GHz som driver Android 3.2 i ett ultraportabelt format. Galaxy Tab 7.7 mäter endast 7,89mm i profil och har en vikt på låga 335 gram.

Samsung har onekligen startat IFA-mässan i ett högt tempo där man startat med att lansera en spirituel efterträdare till sin första Anroid-surfplatta. Samsung Galaxy Tab 7.7 har som namnet avslöjar en skärm på 7,7 tum men den stora behållningen är att vi pratar om en Super AMOLED Plus panel och det med XWGA-upplösning (1 280 x 800 pixlar). Detta tillsammans med en egenutvecklad systemprocessor med dubbla kärnor och en klockfrekvens på 1,4 GHz gör plattan till ett minst sagt intressant objekt för dem på jakt efter en smidigare surfplatta. Man kombinerar även den integrerade lagringsytan på 16GB alternativt 64GB med stöd för MicroSD-minneskort, en funktion vi bland annat saknade på Tab 10.1.

galaxytab7.7

Samsung har satsat på ett metallhölje istället för sin klassiska plastdesign, men trots detta har man lyckats banta både mått och vikt rejält. Galaxy Tab 7.7 mäter endast 7,89mm i profil och har en vikt på låga 335 gram.

Kommunikation sker med 802.11n WiFi eller 3G (21 Mbps HSPA+) samt Bluetooth 3.0. Kamerabestyckningen består i en 3 megapixel kamera baktill samt en 2 megapixel kamera för videosamtal framtill.

Surfplattan använder sig av Android 3.2 Honeycomb som operativsystem och spetsar detta med sitt eget TouchWiz UX gränssnitt. Batteritiden är specificerad till 10 timmar vid videouppspelning tack vare en strömsnål skärm och ett batteri på 5 100 mAh. Med sin kraftfulla processor ska Galaxy Tab 7.7 stödja uppspelning av 1080p video där vi bland annat hittar stöd för DivX och förhoppningsvis även andra vanliga filformat.

Samsung Galaxy Tab 7.7 når svenska marknaden vid årsskiftet och får ett rekommenderat pris på 6 000 kronor.

tab7.7

galaxytab_77_samsung

Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
haXxAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Jättefin platta och så. Samsung gör riktigt fina grejer på den mobila marknaden just nu. Men hur har Android OEM:arna tänkt när de prissätter sina surfplattor så högt? Är det bara jag som tycker att 6000 kronor är väldigt mycket för en sådan här pryl? Hur ska de kunna ta marknadsandelar från Apple och deras iPad 2 som faktiskt i de flesta fallen även är mest prisvärd.

HaxX0r
Medlem
HaxX0r

[quote name=”Swedish Berserk”] Är det bara jag som tycker att 6000 kronor är väldigt mycket för en sådan här pryl? Hur ska de kunna ta marknadsandelar från Apple och deras iPad 2 som faktiskt i de flesta fallen även är mest prisvärd.[/quote] Jag betalade glatt 5000:- för min Galaxy S2. Om man jämför specarna är det svårt o se varför den här skulle kunna va billigare. Sen ska man väl hålla i åtanke att Samsung måste tjäna pengar på hårdvaran medans Apple tjänar det mesta på sin App Store. Plattan behöver dom inte göra nån vinst på alls egentligen. I… Läs hela »