Samsung har vad det verkar en fullfjädrad armada av smartphones och surfplattor under utveckling. Men extra positivt då att man inte gett upp de användare som investerade i företagets första Android-surfplatta Galaxy Tab. I dagarna har äntligen den officiella uppdateringen till Android 2.3.3 även hittat ut på svenska marknaden och går nu att uppdateras genom Samsung Kies.

Samsung Galaxy Tab har ända sedan dess lansering fått motta sin beskärda del av kritik för sitt operativsystem. Inte så mycket att Android 2.2 är ett dåligt operativsystem, men det är något ålderstiget och långt ifrån det optimala för en surfplatta.

2.3.3tabAndroid 2.3.3 Gingerbread är också detta ett operativsystem primärt utvecklat för smartphones, men kommer trots allt med en hel del uppdateringar jämfört med Android 2.2 FroYo. Bland annat ska uppdateringen föra med sig lite nya energisparfunktioner och prestandaoptimeringar. Efter våra första handhavande tycker vi att enheten känns allmänt rappare i växling mellan hemskärmar och även webbläsaren har som väntat fått sig en uppryckning. Det senare är något som kommer sig väl till pass på just en surfplatta och både laddning av sidor samt scrolling på tunga sajter känns betydligt trevligare. Detta styrks även till viss del av några snabba syntetiska prestandatester där vi kan se att webbläsaren helt klart är bättre rustad i den nya versionen av operativsystemet.

Samsung Galaxy Tab kommer om vi ska tro de senaste ryktena få en regelrätt efterträdare i slutet av året och då med en dubbelkärnig processor samt Android 3.x Honeycomb. Tyvärr lär vi nog aldrig se en officiell uppdatering till Honeycomb för Galaxy Tab (Kvalificerad spekulation), men med Android 2.3.3 under IPS-skärmen tar man sin pension med högt hållet huvud.

Android 2.3.3 för Samsung Galaxy Tab bör idag gå att hitta med Samsung Kies för vidare uppdatering till själva surfplattan.

tabsunspider

tabrightware

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid