Samsung har sjösätter en ny modell i deras stryktåliga telefonserie Xcover och förutom en IP67-certifiering för vatten och smutstålighet är Samsung Galaxy Xcover II kapabel att ta foto under vatten. Detta med hjälp av en fysisk kameraknapp som även fungerar under ytan.

Samsung Galaxy Xcover II är en Android-telefon med 4 tum stor bildskärm och en upplösning på ganska beskedliga 480 x 800 pixlar. Men telefonen som även utrustas med en dubbelkärnig processor på 1 gigahertz och 1 gigabyte internminne fokuserar inte på häftiga prestandaspecifikationer. Galaxy Xcover II är tänkt som en slitvarg där en IP67-certifiering betyder att telefonen kan stå emot smuts, sand, damm och vatten. Det senare upp till 30 minuter på 1 meters djup. Skärmen är även utrustad med ett extra starkt och reptåligt glas.

Samsung har även tryckt in ett förhållandevis stort batteri på 1 700 milliamperetimmar och lovar batteridrift på upp till 570 timmar. Andra specifikationer värda att nämna är 4 gigabyte lagringsminne, microsd-läsare samt stöd för traditionell gps och ryska glonass.

Annons

xcoverII2

Galaxy Xcover II kommer även med en 5-megapixelkamera baktill som med en fysisk kameraknapp kan användas även under vatten. Något som annars inte brukar vara möjligt då vatten stör funktionen i kapacitiva skärmar.

Själva telefonen mäter 130,5 x 67,7 x 12 millimeter och har en vikt på 148,5 gram. Säljstarten sker i slutet av februari med Android 4.1 ”Jelly Bean” och en rekommenderad prislapp på 3 000 kronor inklusive moms.


Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Hans KarlssonJoppeiusAnton KarmehedRebellionFjompepomparen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

3000 är ett bra pris. Sen lär det ju sjunka också till 2800 – 2700

Tempel
Medlem
Tempel

Bra batteritid och glonass så kan det bli en bra turfmobil 😀

Fjompepomparen
Gäst
Fjompepomparen

Min Lumia 800 klarade fota under vatten den behövde dock ligga och torka ur i en rispåse en stund men har efter det fungerat felfritt. (på fyllan)
Och typ alla lurar med kamera knapp klarar det speciellt de med fysisk fotoknapp…

Fjompepomparen
Gäst
Fjompepomparen

Ni får gärna ta in denna för test deras förra galaxy xcover var så värdelös på alla plan att den inte borde lanserats.

Rebellion
Medlem
Rebellion

IP67 säger ingenting om stöttålighet utan det är standarten IK eller MIL. Frågan är om den verkligen är stöttålig.

Joppeius
Medlem
Joppeius

[quote name=”Fjompepomparen”]Ni får gärna ta in denna för test deras förra galaxy xcover var så värdelös på alla plan att den inte borde lanserats.[/quote]
Den förra Xcovern var inte bra Vanilla, men efter några uppdateringar så går min telefon klockrent och har en hyfsad prestanda!

Om du testade telefonen innan du patchat den så förstår jag dig väl.
Testa om den när du patchat den så skall du se hur bra den verkligen är!

Hans Karlsson
Gäst
Hans Karlsson

Jag har en X-Cover II, det står i specen att det är 4 Gb Internminne i den, men jag kan bara se att det är 1 Gb. Där jag köpt den hävdar man att operativsystem upptar 3 Gb, alltså ungefär 3/4, låter egendomligt, kan det stämma ?